BIZIT plus

Televizori i ekrani velikog formata 2020 (Besplatno izdanje)

U PC Press-ovom novom besplatnom specijalu na 16 strana možete pronaći korisne informacije ukoliko planirate da se u skorije vreme ponovite novim televizorom ili ukoliko želite da podignete svoju efikasnost na radnom mestu novim i boljim monitorom. Specijalno izdanje možete pronaći u našoj digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti u PDF formatu.

PCPress.rs Image

Možda ste primetili da su televizori ovih dana prilično veliki. Prosečna veličina televizora koji se danas prodaju u Južnoj Koreji je velikih 54 inča, dok su pre samo deset godina, 2010, njihovo mesto zauzimali televizori skromnijih dimenzija od 44,5 inča. Takođe, IHS Markit je otkrio da su globalne isporuke televizora od preko 60 inča uvećane za više od 40% u Q3 2018.

PCPress.rs ImagePCPress.rs Image

S jedne strane, postoji jednostavno objašnjenje za ovaj konsolidujući trend, jer proizvođači jure veće prihode, i teže smanjenju troškova proizvodnje. Međutim s druge strane, konstantno povećanje veličine prosečnog TV ekrana takođe je odraz brojnih društvenih, kulturnih i tehnoloških trendova, počevši od uspona striming servisa i HD medija, do naše sve veće tendencije da manje izlazimo i da više ostajemo kod kuće. Drugim rečima, kako televizija postaje sve centralniji deo naše svakodnevne rutine, njen fizički medijum paralelno se širi, zauzimajući sve veći deo naših dnevnih soba baš kao što troši sve veći deo našeg vremena u životu.

Pročitajte i:  eZdravlje 2024 (Besplatno dopunjeno izdanje)

U specijalu možete pročitati:

  • Da li je veći televizor nužno i bolji televizor?
  • Koji su to važni i manje važni kriterijumi prilikom odabira?
  • Koju rezoluciju ekrana odabrati?
  • Šta je od priključaka potrebno da ima vaš naredni televizor?
  • Koji ekran odabrati za rad?
  • OLED ili LCD?
  • Testove i opise novih modela brendova: Panasonic, Tesla, Hisense brenda Ozon, Samsung, Dell, Nec…
Facebook komentari: