BIZIT plus

Telix na sunčanim vrhovima

PCPress.rs ImageU periodu od 25 do 26. Oktobra tekuće godine kompanija Telix iz Novog Sada je organizovala veliki dilerski skup na Bržeću i Kopaoniku. Tom prilikom pored dilera i gostiju iz inostranstva, prisustvovao je i veliki broj novinara iz zemlje, prvenstveno iz IT medija, među kojima je bila i ekipa PC-ja. Prvog dana skupa održane su tri prezentacije, dok je sledećeg priređen izlet na Kopaonik. Evo kratkog pregleda bitnih dešavanja…

 

Skup je kratkim uvodnim govorom otvorio gospodin Miloš Kovačević direktor kompanije Telix, nakon čega je usledilo predavanje o novim Biostar matičnim pločama namejenim AMD platformi. Priča se uglavnom vrtela oko par jako interesantnih rešenja sa integrisanim grafičkim akceleratorom, koja su kod nas jako popularna. Novina vezana za ovog proizvođača je da je nedavno potpisao ugovor sa ATI-jem pa se uskoro na tržištu mogu očekivati Biostar grafičke kartice sa udarnim ATI grafičkim čipovima. Potom je usledilo izlaganje gospodina Nedeljka Kovačevića na menje-više istu temu, a u centru pažnje su bili novi 970GX čipset i vrhunske ATI grafičke kartice iz familija Radeon HD4860 i Radeon HD4870X2. Čast da zatvori predavanja pripala je gospodinu Aleksandru Tašu ozbiljnim predstavljanjem svega što se nalazi u ponudi kompanije Planet, uz kratak osvrt na prošlost i budućnosti razvoja mreža.

Pročitajte i:  Čip najvažniji na tržištu električnih vozila 

 

Sutradan odmah posle doručka u prelepom hotelu Junior gde smo i noćili krećemo ka Kopaoniku gde smo se malo opustili, popili kafu, ispričali i još jednom utvrdili gradivo. Pri povratku kući u podnožju Kopaonika sačekalo nas je malo iznenađenje u vidu tradicionalnih srpskih jela i neizbežnih trubača. Sa željom da se i naredne godine ponovo vidimo gospodin Miloš Kovačević nam je poželeo miran povratak kući.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,