Tencent je razvio efikasan način ograničavanja vremena igranja

Kineski tehnološki gigant Tencent je aktivni zagovornik ograničavanja vremena igranja za mlađe igrače i promovisanja zdravijeg načina života. Kako stvari stoje, uskoro će se restrikcije, bar kada su kineski igrači u pitanju, podići na viši nivo. Kompanija planira da koristi verifikaciju korisnika po godištima kako bi ograničila njihovo igranje na mobilnim platformama.

PCPress.rs Image

Identifikacija korisnika proverava podatke u policijskoj bazi i na osnovu dobijenog rezultata dozvoljavaće samo ograničeni period igranja. Za korisnike mlađe od 12 godina biće dozvoljen samo jedan čas igranja dnevno i to samo u intervalu od 8 do 21 časa, dok će deca uzrasta od 13 do 18 godina moći da se u toku dana igraju ukupno dva sata.

Novi sistem je već aktiviran za njihovu igru Honor of King. Do kraja godine biće postavljen na ukupno deset igara, a tokom 2019. godine sve Tencent igre imaće ugrađen ovaj sistem. Kompanija nije objasnila kako će tačno verifikovati korisnike, ali znamo da su za Honor of Kings testirali tehnologiju prepoznavanja lica.

Iako bi ovaj sistem mogao da bude dobro prihvaćen, prvenstveno od strane roditelja i nastavnika, nameće se pravno pitanje zalaženja u privatnosti maloletnih korisnika. Kako će sve to funkcionisati u praksi, maloletni kineski igrači saznaće u narednih godinu dana…

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB