ERP 2024

Tesla automobili imaju dovoljno grafičke snage da pokrenu Cyberpunk 2077

Na godišnjem Computex sajmu, AMD CEO Lisa Su je održala prezentaciju šta je novo u pomenutoj kompaniji i u kom pravcu se ona kreće. U toj prezentaciji saznali smo jedan interesantan novitet. Naime, ona je navela da RDNA2 grafika ima novu primenu – u automobilima, konkretno u novim Tesla Model S i Model X vozilima. Drugim rečima, u ovim automobilima nalazi se grafička snaga uporediva sa grafikama u PS5 konzolama.

cyberpunk 2077

Imamo Cyberpunk 2077 za Teslu, još samo da kupimo Teslu!

Sada postaju jasniji i tweet-ovi koje je tokom prethodnog perioda objavljivao CEO Tesle, Ilon Musk. On je u više navrata najavljivao da Tesla Model S i Model X podržavaju moderne igre, a u januaru ove godine je čak pomenuo da je Model S sposoban da pokrene Cyberpunk 2077.

Iako je Musk poznat i po tome da je davao „preuveličana“, pa i „pogrešna“ predviđanja, potvrda za ovu izjavu je stigla direktno iz AMD-a. Ako uzmemo u obzir da za Lisa Su važi za osobu koja daje odmerene izjave, informacija da ugrađeni entertainment sistem u električnim vozilima može da pokrene vizuelno veoma zahtevne igre, dobija mnogo na težini.

Pročitajte i:  AMD je lansirao par novih budget čipova u svojoj 8000-seriji, uklanjajući GPU-ove sa svojih APU-ova

Da li to znači da će Cyberpunk 2077 i neke druge grafički zahtevne igre biti portovane u Tesla automobile? Verovatno ne (bar još uvek), jer to ne bi bila baš najbolja ideja. Ionako je tokom vožnje zabranjena upotreba takvih aplikacija, a još uvek nije zakonski regulisana, ni dovoljno razvijena potpuna autonomna vožnja (nivoi 4 i 5).

Izvor: Kotaky

Facebook komentari: