Tesla CEO dobio prvu isplatu u iznosu od skoro 800 miliona dolara

Elon Musk, CEO kompanije Tesla, nagrađen je prvom ratom od 12 mogućih isplata na osnovu ostvarenih rezultata, čiji iznos se meri stotinama miliona dolara. Prema zvaničnim podacima, Musk je zaradio 1.7 miliona Teslinih akcija koje vrede 775 miliona dolara, prema podacima sa berze od četvrtka.

PCPress.rs Image

Musk za svoj posao ne prima platu, ali je vlasnik 18.5 procenata kompanije. Da bi bio isplaćen mora da postigne određene ciljeve. Prvi cilj, da Tesla kapitalizacija tržišta bude veća od 100 milijardi dolara 30 dana zaredom u prozoru od šest meseci, kao i da u periodu od četiri kvartala ima promet od 20 milijardi dolara, je uspešno ostvaren.

Akcionari su potvrdili da su ciljevi ispunjeni i veruju da će ova isplata delovati motivaciono da se još brže dostignu zacrtani ciljevi. Ipak, nisu svi veliki akcionari zadovoljni. Richard Tornetta je tužio kompaniju zbog ovog kompenzacionog plana, optužujući upravni odbor da krši osnovne dužnosti odobravanjem paketa koji nepravedno donosi veliko bogatstvo direktoru kompanije.

Pročitajte i:  Tesla: Nova otpuštanja donose radikalne promene

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,