Tesla EDU: mobilna aplikacija za obrazovanje

Razvoj tehnologija i sveprisutna upotreba mobilnih aplikacija doneli su promene u svim sferama, pa tako i u obrazovanju. Jedna od glavnih novina je takozvano “mobilno učenje”, koje podrazumeva korišćenje prenosivih uređaja (pametnih telefona, tableta) u svakodnevnim nastavnim procesima. Ovaj koncept omogućava kontinuiran pristup edukativnom procesu i donosi brojne prednosti: interaktivnost, personalizaciju, samostalno učenje i bolje usvajanje znanja. U skladu sa navedenim trendovima, kompanija Comtrade je razvila Tesla EDU mobilnu aplikaciju koja na jednom mestu povezuju učenike, profesore, izdavače i druge učesnike edukativnog procesa. Ova aplikacija, iza koje stoji vodeća IT grupacija na našim prostorima, je već implementirana u četiri edukativne ustanove u Srbiji, u sklopu pilot projekata za digitalizaciju obrazovanja.

Sve na jednom mestu, svi na jednom metu

Tesla EDU omogućava obrazovnim ustanovama da iskoriste prednosti savremenih tehnologija i na ekonomski isplativ način poboljšaju ishode učenja. Platforma dolazi sa ugrađenim modulima za upravljanje ključnim edukativnim procesima kao što su upis studenata, kreiranje nastavnog plana, pregled kurseva, predaja radova, evidencija učinaka i prisustva…

Koristeći navedene funkcionalnosti, prosvetni radnici mogu lakše da planiraju lekcije i prilagode gradivo specifičnim potrebama učenika. Pored toga, platforma donosi i razne prednosti za roditelje, koji mogu da prate ocene i napredak dece, ali i za izdavače, za koje predstavlja novi kanal distribucije i prodaje.

Pročitajte i:  Samsung lansira aplikaciju za pomoć ljudima sa govornim poremećajima

Kao aplikacija koja centralizuje obrazovne procese i podržava koncept digitalne učionice. Tesla EDU može da se primeni na svim nivoima obrazovanja – od fakulteta, srednjih i osnovnih škola, preko privatnih kurseva i interne edukacije u kompanijama.

Obrazovanje za nove generacije

Kroz uvođenje tableta u svakodnevni rad, učenici dobijaju pristup svim nastavnim materijalima na jednom mestu. Pored standardnih tekstualnih udžbenika, na raspolaganju su multimedijalni sadržaji poput kvizova, igrica, prezentacija i video zapisa. Ovakav vid učenja podržava “Bring-your-own-device (BYOD)” koncept i stimuliše interakciju, razmenu znanja i samostalno istraživanje.

Značanja prednost u odnosu na tradicionalan pristup je što Tesla EDU može da se koristi i van učionice, sa bilo kog uređaja. Učenici mogu od kuće da pristupe nastavnim materijalima, vežbaju zadatke, razmene ideje i uspostave dodatnu komunikaciju sa profesorima. Profesori, sa druge strane, štede vreme uz mogućnost da na jednom mestu kreiraju testove, ocenjuju radove, prave planove predavanja i obavljaju razne druge poslove sa bilo koje lokacije.

Kao velika prednost Tesla EDU mobilne aplikacije izdvaja se presonalizacija učenja. Za razliku od klasične nastave, gde se učenicima prezentuje identično gradivo, mobilno učenje omogućava studentima da slušaju prilagođene lekcije. Ovaj pristup je efikasan jer stavlja fokus na individualan tempo učenja, u skladu sa interesima, potrebama i nivoom znaja studenta.

Pročitajte i:  Tesla otpušta više od 10% radnika

Office 365 integracija

Uz integraciju sa Microsoft Office 365 servisom, aplikacija donosi alate za poboljšanje produktivnosti kao što su Skype for Business, Office Video i SharePoint.

Kontakt:

Miloš Stevanović, Comtrade System Integration, milos.stevanovic@comtrade.com

(Objavljeno u PC#256)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,