Tesla još jednom značajno smanjuje cene Modela S i Modela X

Ovaj put smanjenje iznosi skoro 20 odsto.

PCPress.rs Image

Cene su smanjenje širom sveta

Električni Model S i Model X kompanije Tesla već su pretrpeli dva značajna smanjenja cena tokom godine. Međutim, sada je najavljeno još jedno smanjenje kako bi kompanija što više privukla potrošače. Tesla je smanjila cene ovih automobila za 15 do 19 odsto, zavisno o modelu i paketu opreme. Ovo smanjenje cena ne važi samo za američke potrošače. Slični popusti primećeni su širom sveta, prema izveštajima Electrek-a.

Cena osnovnog Modela S sada iznosi 74.990 dolara, što je 3.500 dolara manje od prethodne osnovne cene. Cena za Model X sada iznosi 79.990 dolara, što predstavlja smanjenje od 8.500 dolara. Sve boje sada su uključene u osnovnu cenu, tako da ne morate doplaćivati za estetski izgled. Možete birati između bele, crne, sive, plave ili crvene.

Snižene cene važe i u Evropi i Kini

Međutim, ovo je situacija u kojoj ima dobrih i loših vesti. Tesla je odjednom obustavila Standard Range verzije oba modela, koje su imale manje baterije. Međutim, to i nije toliko važno, jer nove snižene cene Modela X i Modela S čini ove automobile zapravo jeftinijim od Standard Range vozila.

Pročitajte i:  Tesla radi na razvoju robotaksija

Tu je i još jedna stavka koja omogućava uštedu novca. Model X sada se kvalifikuje za poreski kredit prema Zakonu o smanjenju inflacije. Prag za kvalifikaciju iznosi 55.000 dolara za automobile i 80.000 dolara za kamione i SUV-ove. Drugim rečima, Model S i dalje je preskup, ali Model X upada baš ispod praga troškova za SUV-ove i kamione. To znači da zapravo potrošači mogu dobiti osnovni Model X jeftinije od Modela S, pod uslovom da zarađuju manje od 150.000 do 300.000 dolara godišnje kao i zavisno o tome da li žive sami ili su u braku.

Snižene cene važe i u Evropi i Kini, sa sličnim popustima kada se uzmu u obzir lokalne valute. Iako su niže cene očigledno dobra stvar za buduće potrošače, neki trenutni vlasnici Tesla vozila su izrazili nezadovoljstvo zbog povezanog pada cena na sekundarnom tržištu. Ranije ove godine, demonstranti u Kini zahtevali su nadoknadu za smanjenje cena, ali se Tesla nije složila sa tim.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,