Microsoft je objavio da uvodi ažuriranja za Snipping Tool i Notepad 

Microsoft je objavio da uvodi ažuriranja za Snipping Tool i Notepad na Windows Insiders u Canary i Dev kanalima na Windows 11. 

PCPress.rs Image

Funkcije olakšavaju rad korisnicima

Za Snipping Tool, kompanija je uvela kombinovani alat za snimanje ekrana, olakšavajući prelazak između snimanja slika ekrana i snimanja ekrana bez otvaranja aplikacije. Takođe poboljšava iskustvo snimanja ekrana na osnovu povratnih informacija korisnika, omogućavajući opciono snimanje zvuka sa računara i glasovnih komentara uz upotrebu mikrofona.

“Nova podešavanja aplikacije omogućavaju vam da konfigurišete podrazumevana podešavanja snimanja zvuka za nove ekrane i, ako imate više uređaja za snimanje, možete odabrati svoj omiljeni uređaj za snimanje pre nego što počnete sa snimanjem”, rekao je Microsoft u Windows Insider blogu.

Microsoft takođe priznaje problem u kom neki korisnici mogu neočekivano videti pop-up dijalog prilikom pravljenja snimka ekrana, koji ih pita: “Izaberite aplikaciju za otvaranje ovog ‘ms-screenclip’ linka”.

“Ovim ažuriranjem, Notepad će automatski početi da čuva stanje vaše sesije omogućavajući vam da zatvorite Notepad bez bilo kakvih prekida i da nastavite gde ste stali kada se vratite”, rekao je Microsoft. Notepad će automatski obnoviti prethodno otvorene tabove, kao i nesačuvan sadržaj i izmene preko tih otvorenih tabova.

Pročitajte i:  Microsoft uklanja još jedan alat iz Control Panel-a Windowsa 11

Takođe, sačuvano stanje sesije ne utiče na fajlove korisnika, ali je još uvek njihova odluka da li će sačuvati ili odbaciti nesačuvane izmene fajlova svaki put kada zatvore tab. Korisnici takođe mogu isključiti ovu funkciju u podešavanjima aplikacije ako žele da svaki put kad otvore Notepad počnu iz početka.

Ova ažuriranja za Snipping Tool i Notepad trenutno se uvode, tako da možda nisu dostupna svim Insiderima u Canary i Dev kanalima. U međuvremenu, Microsoft je objavio Windows 11 Insider Preview Build 22631.2265 (KB5029347) za Beta kanal. Sa ovom verzijom, Windows sada može prikazivati bogatije emotikone sa 3D izgledom, uz podršku koja će uskoro stići za neke aplikacije i browsere.

Izvor: Digit

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,