Tesla Model 3 proizvodnja pod FBI istragom

Federalni istražitelji zaduženi su da procene da li je kompanija Tesla javnosti pružala netačne informacije o proizvodnji Model-a 3, te na taj način investitorima pružila pogrešnu sliku o poslovanju u koje su uložili novac.

PCPress.rs Image

FBI agenti već razgovaraju sa zaposlenima u kompaniji, a agencija zahteva i razgovore sa onima koji više nisu zaposleni u kompaniji, ali su u periodu koji je pod istragom radili na proizvodnji novog električnog automobila. Istraga se odnosi na period od početka 2017. godine, kada je kompanija prvi put počela da promoviše Model 3 proizvodnju, a cilj je da se utvrdi koliko su informacije koje su tada mogle da se čuju bile tačne. Pod istragom su najpre izjave zvaničnika kompanije, koje se upoređuju sa brojem automobila koji su na kraju zaista proizvedeni.

Naime, Elon Musk je u julu 2017. godine obećavao da će se do kraja te godine stići do 20 hiljada proizvedenih Model 3 jedinica na mesečnom nivou, ali je do kraja godine ukupno proizvedeno tek 2.700 automobila. U junu 2018. kompanija je uspela da stigne do cilja, te proizvede pet hiljada automobila za nedelju dana, ali je nakon toga taj broj ponovo pao, a obećanja su nastavila da budu u raskoraku sa realnošću, te su na scenu stupili FBI agenti, a kako bi zaštitili investitore, te celokupnu javnost.

Pročitajte i:  Prvi Neuralink implant u čovekovom mozgu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,