Tesla Model S ukraden nakon hakovanja brave

Vlasnik Model-a S kompanije Tesla snimio je napadače koji su hakovali bravu na njegovom automobilu, te snimak postavio na YouTube kako bi svi zainteresovani mogli da nauče više o bezbednosti modernih automobila.

PCPress.rs Image

Video prikazuje napadače koji uz pomoć tableta „love“ pasivni signal iz brave automobila, te prikupljene podatke koriste kako bi otključali vrata automobila. Napadači se ipak nisu odvezli tako brzo kao što su mogli, budući da im je nakon uspešnog hakovanja bilo potrebno neko vreme da shvate kako da odvoje kabl za punjenje.

Tesla je nedavno predstavila načine za sprečavanje hakovanja brave preko pasivnog signala, ali ih vlasnik automobila koji se vidi na snimku nije koristio.  Naime, radi se o tome da nije aktivirao “PIN to drive” opciju koja zahteva dodatne informacije pre nego što vozilo može da se pokrene. Pored toga, nije isključio opciju kojom se auto otključava kada mu se prilazi sa odgovarajućim priveskom, čak iako je parkiran napolju, a nije koristio ni “Faraday pouch” opciju koja štiti podatke iz brave, te napadače sprečava da dođu do onih koji su neophodni za otključavanje.

Pročitajte i:  Tesla radi na razvoju robotaksija

Tesla modeli retko bivaju ukradeni u poređenju sa automobilima drugih proizvođača, ali se na vlasnike ipak apeluje da aktiviraju “PIN to drive”.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,