Tesla obara sopstvene rekorde

Elon Musk napravio je pauzu od pripreme za Saturday Night Live u ponedeljak da ugosti investitore i bord Tesle i obavesti ih o poslovanju u prvom kvartalu u 2021. godini.

PCPress.rs Image

Model 3 najprodavanija premijum limuzina na svetu

Posle solidne godine prodaje električnih automobila tokom 2020. godine i uprkos godišnjim karantinima COVID-19, Tesla je zabeležila još jedan kvartal rekordne prodaje vozila koja će biti uvod za 2021. godinu. Iz kompanije kažu da su postigli najveću proizvodnju i isporuku ikada, bez da su tokom tog vremena uspeli da naprave više modela S ili X. Elon Musk je rekao da su tokom poslednjih par kvartala prodali oko četvrtinu miliona modela 3. To se polako pretvara u gotovo pola miliona automobila godišnje. Takođe, izražena je nada da će model Y biti najprodavaniji automobil na svetu ukoliko već sledeće godine.

Tesla takođe tvrdi da je, u poređenju sa brojevima javnih prodaja BMW-a serije 3 i Mercedesa E-klase, model 3 bio najprodavanija premijum limuzina na svetu, u prvom kvartalu 2021. godine.  Štaviše, Tesla je uspela da značajno smanji cenu vozila koja su prodavana tokom Q1 u poređenju sa periodom od pre nekoliko godina. 2017. godine, kada je Tesla započela proizvodnju modela 3, prosečna cena po vozilu iznosila je oko 84,000 američkih dolara dok sada iznosi nešto ispod 38,000 dolara.

Pročitajte i:  AI će postati pametniji od čoveka do kraja 2025.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,