ERP 2024

Apple gradi još jedan kampus u SAD-u

Između prekida inostrane proizvodnje i planiranog nemačkog postrojenja za silicijum, veći deo nedavnog fokusa bio je na Apple-ovom lancu snabdevanja u inostranstvu. Ali, usred napora za ponovnim pokretanjem američke ekonomije, Apple sada ističe svoj domaći doprinos. Proizvođač iPhonea najavio je da će otvoriti novi kampus i inženjerski centar u Severnoj Karolini, kao deo petogodišnjeg plana za ulivanje 430 milijardi dolara u američku ekonomiju.

PCPress.rs Image

Apple ozbiljno želi da pomogne američkoj ekonomiji

Apple će potrošiti milijardu dolara na novu lokaciju koja se nalazi u području istraživačkog trougla, u kojoj se nalaze tri visokoškolske institucije, uključujući Državni univerzitet Severne Karoline, Univerzitet Duke i Univerzitet Severne Karoline. U okviru ovog projekta Apple će zaposliti 3,000 ljudi na radnim mestima za mašinsko učenje, veštačku inteligenciju i softverski inženjering. Možete očekivati da ćete videti mnogo više slobodnih radnih mesta koja će se pojaviti na Appleovoj web lokaciji za karijeru uopšte, s tim što kompanija planira da otvori ukupno 20,000 novih radnih mesta tokom pet godina.

Ulaganje takođe uključuje desetine milijardi dolara za silicijumski inženjering i 5G tehnologiju, koji se smatraju ključnim za njegove nove i predstojeće uređaje, a prijavljuju poduhvate poput električnih vozila u devet država, uključuju Kaliforniju, Kolorado, Mejn, Masačusets, Njujork, Oregon, Teksas, Vermont i Vašington. Na kraju, kompanija navodi da će se investicija od 430 milijardi dolara filtrirati u svih 50 država, budući da gleda na lanac snabdevanja sastavljen od više od 9,000 velikih i malih američkih kompanija. Tehnološka kompanija prethodno je obećala višegodišnji ukupan iznos od 350 milijardi dolara za američku ekonomiju. Danas je Apple rekao da je nadmašio taj cilj, prvobitno postavljen 2018. godine, i na putu je da stvori 20,000 novih radnih mesta do 2023. godine. Najava sledi posle rekordnog prvog kvartala u godini, po kom je Apple zaradio neverovatnih 111,4 milijardi dolara.

Pročitajte i:  Budući Samsung Galaxy satovi - kvadratni 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: