Top50 2023

Novi taskbar za Windows 10 nudi funkciju personalizacije vesti i interesa

Microsoft je upravo najavio novi Windows 10 taskbar, personalizovan za pojedinačnog korisnika.

PCPress.rs Image

Potpuni razvoj može potrajati nekoliko meseci

Ovaj taskbar nudi visokokvalitetan sadržaj zasnovan na vašim vestima i interesovanjima, jednim klikom ili dodirom. Kompanija se nada da će razviti ovo ažuriranje tokom narednih meseci 2021. Oni izveštavaju da su ideju za funkciju generisali saznanjem da većina korisnika upotrebljava svoje uređaje u mnoge svrhe, uključujući proveru prognoze, vremena i vesti. Kako se mnogi od ovih događaja menjaju tokom bilo kog dana, Microsoft želi da korisnicima pruži jednostavan način da budu u toku sa mnogim različitim događajima odjednom. Za početak, time ikona na taskbaru korisnicima će pokazati trenutno vreme u realnom vremenu.

Pored toga, nova ikona prikazuje najnoviji sadržaj vesti, sporta, akcija na berzi i saobraćaja. Obe ove funkcije omogućavaju korisniku brz pristup željenom sadržaju bez stalnog prebacivanja između različitih aplikacija na svom uređaju. Štaviše, čak i ako slučajno imate malo vremena da pročitate deo sadržaja kao što je ažuriranje vesti, nova taskbar vam omogućava da takav sadržaj sačuvate za kasnije i čak ga delite kada za to dođe vreme. U pogledu dizajna, korisnici mogu iskoristiti informativne tabove kako bi prilagodili koja se vremenska ažuriranja prikazuju. U zavisnosti od toga koliko prostora na taskbaru želite da uštedite, možete čak da podesite funkciju vremena da se prikazuje samo kao ikona, a ne kao opcija teksta. Na sličan način se i finansije, sport, saobraćaj i vreme mogu organizovati pomoću informativnih tabova kako biste bili sigurni da u određenom trenutku možete da pregledate samo sadržaj koji vas zanima.

Pročitajte i:  Windows 11: Notepad konačno dobija brojač karaktera

Međutim, ako ne želite da vidite bilo koje od gore pomenutih ažuriranja sadržaja, možete jednostavno da isključite ikonu za bilo koje od njih. U stvari, pomoću interest manager-a možete da podesite taskbar tako da odgovara vašim ličnim interesima. Menadžer interesa radi povlačenjem sadržaja samo iz onog sadržaja koji ste postavili prilikom početnog podešavanja taskbar zadataka.

Iako potpuni razvoj može potrajati nekoliko meseci, Microsoft namerava da objavi novosti i ažuriranja interesa u narednih nekoliko nedelja. U međuvremenu, razvojni timovi će nastaviti da podstiču i uvažavaju uloge i povratne informacije od insajdera sistema Windows, kao i šire javnosti putem Feedback Hub-a.

Izvor: Techxplore

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,