BIZIT plus

Tesla odlaže proizvodnju Cybertruck-a do 2023

Proizvodnja električnog kamiona trebalo je da počne ove godine.

PCPress.rs Image

Još jedno odlaganje početka proizvodnje

Tesla je još jednom tiho odložila proizvodnju svog Cybertruck-a za sledeću godinu, prema izveštaju Reuters-a. Proizvođač automobila će navodno započeti proizvodnju električnog kamiona do kraja prvog kvartala 2023.godine umesto ove godine.

Iako Tesla tek treba da zvanično da objavi odlaganje, stranica za narudžbinu Cybertruck-a uklonila je prethodnu referencu za proizvodnju 2022.godine.

Na stranici u odeljku o dizajnu je prethodno pisalo „Moći ćete da završite svoju konfiguraciju kako se proizvodnja približava 2022.godine“. Sada se rečenica završava posle reči „bliži se“.

Još u novembru, neko je na Twitter-u pitao Elon-a Musk-a za proizvodnju Cybertruck-a. Musk je odgovorio da se Tesla bori sa „noćnom morom lanca snabdevanja“ i da će obezbediti više informacija tokom sledećeg razgovora o zaradama kompanije zakazanog za 26. januar.

Prema izveštaju Reuters-a, Tesla će u početku imati ograničenu proizvodnju Cybertruck-a. pre nego što poveća proizvodnju. Kompanija je predstavila Cybertruck 2019. godine na velikom događaju, na kojem je Musk rekao da bi proizvodnja trebalo da počne krajem 2021.godine.

Pročitajte i:  Teslin Cybertruck ima problema  

Tokom razgovora o zaradi kompanija u januaru 2021. godine rekao je da Tesla očekuje samo nekoliko isporuka u 2021.godini i da obimna proizvodnja početi u 2022.godini. Kasnije te godine, kompanija je odložila proizvodnju vozila za 2022. godinu.

Kašnjenja i pomeranje rokova više ne predstavljaju iznenađenje, obzirom na to da je Musk poznat po objavljivanju rasporeda koji su previše optimistični. Nedostaci lanca snabdevanja i komponenti koje je izazvala pandemija takođe su možda doprineli kašnjenju, ako se pokaže da je Reuters-ov izveštaj tačan. Izveštaj će sa sigurnošću biti tačan, kada Tesla otkrije svoju ažuriranu mapu proizvoda pre kraja meseca.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: