Tesla pod istragom zbog igre „Passenger Play“.

NHTSA istražuje kako igre koje se igraju na infotainment sistemu dok se automobil kreće mogu odvući pažnju vozača.

PCPress.rs Image

Konstantne kritike

Tesla se našla na udaru kritike ranije ovog meseca nakon izveštaja da se određene igre mogu igrati na informativno-zabavnim sistemima na kontrolnoj tabli dok je EV u pokretu. Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja sada istražuje Teslu zbog takozvane funkcije “Passenger Play “.

Preliminarna procena Agencije za istraživanje kvarova (ODI) pokriva oko 580.000 vozila modela 3, S, X i Y prodatih od 2017.godine. Iako ova funkcija podstiče igrače da priznaju da su pre svega putnici, pre nego što započnu igru. NHTSA je saopštila da Passenger Play „može odvući pažnju vozača i povećati rizik od sudara“.

Ažuriranje koje je kompanija objavila omogućava da se tri igre mogu igrati dok se automobil kreće. Pre toga, Passenger Play je bio dostupan samo kada je EV bio parkiran.

Agencije za istraživanje kvarova ODI je rekla da će preliminarno proceniti potencijal ometanja vozača u igri Passenger Play dok se EV kreće. Razmotriće različite aspekte igre Passenger Play, uključujući scenarije upotrebe i koliko često se koristi.

Pročitajte i:  Tesla spušta cenu FSD-a na 99 dolara mesečno 

Najavljujući istragu, NHTSA je citirala izveštaj koji je toj agenciji podnet u avgustu. „Tesla sada omogućava interaktivne video igrice i pretraživanje na internetu uživo na glavnom ekranu prednjeg sedišta dok se automobil vozi“, navodi se u žalbi.

„Zašto je proizvođaču dozvoljeno da kreira video snimak uživo koji odvlači pažnju i zauzima 2/3 ekrana na koji se vozač oslanja za sve informacije o vozilu? Stvaranje opasnog ometanja za vozača je bezobzirno i nemarno,“ stoji u saopštenju agencije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,