BIZIT plus

Ni Holandija neće da toleriše App Store

Apple je već izgubio pravnu bitku u Americi, a očito će to sada biti slučaj i u Holandiji.

PCPress.rs Image

App Store se oglušio

Apple je izgubio pravnu bitku sa Epic Games u Americi. Naime, Epic Games je tužio Apple zbog nedostatka više mogućnosti plaćanja u App Store. Iako, Apple još uvek nije otvorio mogućnost da se u App Store plaća izvan njegovog platnog sistema, pitanje je dana kada će na to biti primoran. Međutim, ovo pravilo se odnosi na Američke Države koje su donele presudu, ali ne i za ostale države.

Holandija se u petak oglasila ovim povodom i izrazila svoj stav da se Apple takvim uslovima ponaša kao monopolista, čime se krši zakon te zemlje. Holandija je takođe zatražila od Apple da otvori druge mogućnosti plaćanja u App Store.

Apple se u Holandiji zbog uslova App Store suočava sa kaznom od 50 miliona evra. Osim toga dobila je rok do 15. januara za primenu novih pravila u App Store. Ako pogledamo kako je Apple poštovao rokove u Americi, kada je u pitanju App Store, jasno je da se ni u Holandiji, novi načini plaćanja neće primeniti 16. januara. Apple se trudi da zadrži svoj stav što duže, a očito je da pravne regulative nemaju dovoljno snage da ovu kompaniju nateraju da promeni svoje uslove rada.

Pročitajte i:  Apple prototipi sklopivih ekrana nisu prošli testiranje

Izvor: Indianaexpress

Facebook komentari: