Tesla ugrađuje jeftiniji čip u svoj model 3

Koliko je Korona virus uticao na svetsku privredu, tek će se razmatrati. Međutim, neke kompanije, poput Tesle, odlučuju se na pomalo čudne korake kako bi održale prodaju.

tesla-ugrađuje-stari-čip

Korona virus uticao na ugradnju čipova

Iz Tesle su otkrili da su u nove automobile (model 3) ugradili stare, 2.5 čipove, koji su znatno sporiji od nove verzije 3. Na ovaj korak odlučili su se zbog zatvaranja njihove fabrike u Šangaju, i zbog uticaja Korona virusa na lanac isporuke komponenti, jer većina kompanija iz Kine kasni sa isporukom.

Takođe je navedeno da su na račun Tesle već stigle žalbe novih vlasnika Tesla Model 3 auta u Kini jer su u svojim vozilima pronašli računare sa starim čipom. Kako bi se ovo rešilo, najavljeno je da će svi dobiti besplatnu nadogradnju na najnoviji čip kada uslovi isporuke komponenti to dozvole.

Najnoviji čip omogućava korišćenje autopilot sistema u svojim automobilima. Time se omogućava poluautomatska vožnja, čime autopilot preuzima kontrolu nad upravljačem, ubrzavanjem i kočenjem. Brzina obrađivanja informacija kod novog čipa veća je za 21x u odnosu na čip 2.5. Ovaj sistem predstavljen je prošle godine, a novi vlasnici Tesla 3 modela nadaju se da će uskoro moći to i da probaju u praksi, kada epidemija Korona viruse bude prošlost.

Pročitajte i:  Tesla traži od dobavljača da izbegavaju Kinu 

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,