Korona virus pogađa zalihe telefona

Apple upozorava da će Korona virus koji je već ostavio posledice u Kini, ugroziti prihode i prognoze za prvi kvartal ove godine. Zbog usporavanja proizvodnje i prodaje, isporuka iPhone uređaja biće privremeno ograničena u celom svetu. Za sada oni su jedina kompanija koja je priznala da će Korona virus ugroziti njeno poslovanje.

apple korona virus

Usporavanje prodaje kao posledica širenja virusa

Apple je u prošlom kvartalu imao prihode od rekordnih 67 milijardi američkih dolara, a koliko će izgubiti u ovom, nije objavljeno. Oni ne očekuju da će se zacrtani ciljevi ostvariti, i da se povratak u normalne uslove poslovanja ne dešava brzo kao što su očekivali.

Većina prodavnica je u Kini zatvorena, i zbog toga će padati prodaja i zarada. Takođe se i fabrike za proizvodnju iPhone uređaja vraćaju u normalne tokove sporije nego što bi trebalo, a to direktno utiče na obim prodaje. Zbog Korona virusa otkazani su mečevi u ligama različitih video igara, otkazan je MWC sajam u Barseloni, i još mnogo predstavljanja novih uređaja. Izgleda da je ovaj virus poprilično pogodio velike IT kompanije čija se proizvodnja bazira u Kini, tako da ostaje da sačekamo prve finansijske izveštaje kako bi jasnije videli koliku štetu je izazvala ova epidemija.

Pročitajte i:  Zaposleni u eri korona virusa

Izvor: BBC

Facebook komentari:PC Press Hosting 2020
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.