ePlaneta

Kompanija Tesla predstavila opciju za pametno parkiranje

Tesla Smart Summon funkcija služi da korisnici što lakše svoj automobil dozovu sa parkinga, pa iako ima određene probleme, iz kompanije tvrde da je korisna za one koji imaju poteškoće u kretanju, te u slučaju snažnog pljuska. Elon Musk je nedavno najavio još jednu opciju, koja je, kako se tvrdi još korisnija, te korisnike vozi na željenu lokaciju, i nakon toga parkira vozilo.

PCPress.rs Image

Funkcija pametnog parkiranja

Radi se o funkciji koja bi vozačima mogla da uštedi puno vremena, a najviše zbog toga što potragu za parkingom preuzima automobil. Opcija Smart Summon još uvek zahteva da se vozilo nadzire, pa je potrebno da vozač konstantno potvrđuje da se automobil bezbedno kreće, a preko tastera na Tesla aplikaciji. Tako potreba da se operacija nadgleda još uvek ne štedi vreme vozačima. Musk tvrdi da bi to uskoro moglo da se promeni, budući da Tesla vozila postaju pametnija i brža, a zahvaljujući sistemima veštačke inteligencije i boljem Autopilot softveru.

PCPress.rs Image

Kako sistemi budu napredovali, tako će se poboljšavati i sigurnost tokom vožnje, pa će u budućnosti vozila svoje „vozače“ moći da samostalno odvezu na neku lokaciju, te ih po završenom poslu vrate natrag. Takva situacija u saobraćaju je ipak još uvek daleko.

Pročitajte i:  Tesla povećava cene za evropski model 3 

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,