ERP 2024

Tesla prodaje kućni punjač koji radi sa drugim EV

Standardni J1772 zidni punjač predstavljen po ceni od 415 dolara.

PCPress.rs Image

 

Tesla je lansirao novi zidni punjač koji može da se koristi kod kuće a koji radi i sa drugim električnim vozilima. Novi zidni punjač nivoa 2 postavljen je u online prodavnicu kompanije. Istog dana je kompanija dozvolila punjenje električnih vozila koja nisu Tesla na stanicama Supercharger-a u Holandiji. Ovo je jedan od prvih koraka u mnogo širem planu za otvaranje pristupa Teslinoj mreži za punjenje EV širom sveta.

Novi punjač koristi standardni konektor J1772, a ne Teslin konektor, što znači da bi trebalo da radi dobro sa drugim EV u Severnoj Americi. Takođe ima konkurentnu cenu, 415 dolara (mora ga instalirati profesionalni električar). Tesla kaže da može da se puni do 9,6kW i da je dizajniran za unutrašnju i spoljašnju instalaciju.

Međutim, to je u osnovi prerađena verzija Teslinog kućnog punjača „Gen 2“, što znači da neće imati neke od naprednijih funkcija (kao što je Wi-Fi) koje se nalaze na verziji „Gen 3“ koju Tesla trenutno prodaje svojim vlasnicima.

Pročitajte i:  VW EV “ne može da održi korak” u Kini

Tesla je godinama prednjačio u električnim vozilima, a novi zidni punjač i otvaranje mreže Supercharger pokazuje da je kompanija spremna da iskoristi prednosti mnogih novih električnih vozila koja su na rasprodaji.

Iako verovatno neće doneti Tesli tonu novca kao njegov glavni automobilski posao, ovo bi mogla biti dobra prilika. Dok mnogi stari proizvođači automobila prodaju svoje brendirane kućne punjače, tržište trećih strana za kućne punjače je puno uglavnom neprepoznatljivih brendova.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,