Microsoft Loop je nova Office aplikacija

Microsoft Loop, nova Office aplikacija za saradnju je najavljena i vodi viziju kompanije Fluid Framework korak dalje. Ova tehnologija predstavlja podsetnik na nedavne Microsoft-ove događaje za programere i čini viziju kompanije Fluid Framework jasnijom.

PCPress.rs Image

Ova opcija predstavlja način da sarađujete na određenim delovima projekata, recimo na tabeli ili grafikonu, sinhronizovanim u više Office aplikacija. Tabela koju kreirate u Outlook-u, na primer, bi se trenutno ažurirala ako je neko priključi u Word dokument i doda nove informacije. Do sada smo to videli samo primenjeno u Office online-u kao neku vrstu testa. Microsoft Loop je buduća „saradnja dokumenata“.

Kao i Fluid Framework, još jedan od ključnih delova nove aplikacije su komponente petlje, koje Microsoft naziva „atomskim jedinicama produktivnosti“. Oni mogu uključiti bilo šta, od liste do složenog Dynamics 365 projekta, koji će svi ostali sinhronizovati kada budu raspoređeni u Office aplikacijama.

Svoje komponente možete organizovati u Loop Pages, novom tipu dokumenta koji takođe može da sadrži datoteke i veze. Zamislite ih kao nestrukturirane Word dokumente (ili možda više kao kako ljudi obično koriste Google dokumente).

Pročitajte i:  Google je upravo najavio 8 velikih ažuriranja za Android. Evo šta je novo

Loop Workspaces

Konačno, postoji Loop Workspaces, način za pregled komponenti i stranica povezanih sa određenim projektima. Prema Microsoft-u, „Radni prostori vam olakšavaju da uhvatite korak sa onim na čemu svi rade, reagujete na ideje drugih ili pratite napredak ka zajedničkim ciljevima.“

Ako od svega ovoga dobijate povratne informacije od Google Wave-a, znate da niste jedini. Ali Microsoft Loop zvuči malo fokusiranije od neuspelog pokušaja timske saradnje.

PCPress.rs Image

Osnovna ideja kompanije Fluid Framework ima smisla. Sada kada svi radimo na više dokumenata na mreži, ima smisla imati način da sinhronizujemo elemente unutar tih datoteka. Google Wave se nametnuo kao rešenje u potrazi za problemom, dok se Microsoft Loop, uprkos svojoj naizgled složenosti, bavi rastućim problemom sa kojim se mnogi kancelarijski radnici danas suočavaju.

Microsoft kaže da će deliti više informacija o Microsoft Loop-u u narednim mesecima. Do tada, međutim, može se očekivati da komponente Loop-a pojave u Teams-u, Outlook-u, OneNote-u i drugim Microsoft 365 aplikacijama kasnije ovog meseca.

Pročitajte i:  Google će blokirati Android korisnike od instaliranja 'nesigurnih' aplikacija

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,