Tesla Roadster 2020: Električni superautomobil

Status novog Roadster modela, koji je najavljen za kraj 2020. godine, još uvek je nepoznat, ali to ljubitelje, te poznavaoce, ne sprečava da raspravljaju o performansama novog Tesla automobila.

PCPress.rs Image

Tako ovi Roadster u poslednje dve godine okupira pažnju automobilskih eksperata, a kompanija Tesla je već otkrila neke osobine, te se prilikom predstavljanja novog modela već govorilo o tome da model za 1,9 sekundi dostiže brzinu od oko 96 kilometara na sat, i da po jednom punjenju može da pređe skoro hiljadu kilometara. Elon Musk je najavio i to da sa novim modelom do korisnika stiže i Space X paket koji uključuje 10 malih raketnih motora, što bi, kako se tvrdi, trebalo da dramatično popravi ubrzanje, ukupnu brzinu, kočenje i skretanje automobila.

Musk je novi Roadster najavljivao za 2020, ali bi to moglo da se promeni budući da novi Tesla automobil trenutno nije prioritet. O projektu se poslednji put govorilo u julu, kada je i najavljeno da bi Roadster sa Space X paketom trebalo da se testira krajem 2020. godine. Iako se na novi model možda bude čekalo duže nego što je planirano, reklama je već tu, a uz pesmu “Harder, Better, Faster, Stronger” od Daft Punk, budući da se očekuje da novi Roadster bude jači, bolji i brži superautomobil.

Pročitajte i:  Cybertruck: Još jedna saobraćajna nesreća

Izvor: Elektrek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,