BIZIT plus

Steam najzad dostupan u Kini

Valve je objavio da će se Steam konačno pojaviti na kineskom tržištu. Kao što (ne) znate, kineski zakoni su veoma striktni, cenzura je daleko izraženija nego u zapadnim zemljama, a povrh toga Kina zahteva da svaka kompanija koja se pojavi na kineskom tržištu to čini kroz partnerstvo sa lokalnim firmama. Stoga je za tu svrhu odabran odgovarajući partner – Perfect World Entertainment.

PCPress.rs Image

Valve-ov kineski partner, Perfect World Entertainment, već ima sopstvenu DRM platformu nalik na Steam. Njeno ime je Arc. Oni će sada preuzeti operacije kao Steam China, i to pod brendom “Zhengqi Pingtai” (Steam Platform). Da, zvuči pomalo komplikovano, ali verujemo da će igrači ignorisati ove proceduralne peripetije, budući da će dobiti pristup najvećoj bazi igara na svetu.

Potreba za kineskom verzijom Steam servisa nije došla samo zbog striktnih zakona ili igračkog sadržaja, već i zbog lokalizacije podataka. Zahvaljujući ovom sistemu, Valve je u stanju da odvoji svoje podatke od partnerovih, tako da kineske vlasti nemaju uvid u podatke o korisnicima Steam platforme van kineskog područja. Perfect World će se baviti objavljivanjem Steam naslova za kinesko tržište – makar onih koji ne krše postojeće kineske zakone.

Pročitajte i:  Steam olakšava deljenje biblioteka, ali postoji rizik od zabrane zbog varanja

Platforma će u startu nuditi oko 40 igara, a premda to deluje malo, očekuje se da se broj dostupnih igara rapidno uvećava kako se bude prolazilo kroz proceduralne obaveze i odobrenja. Perfect World CEO Xiao Hong je igrače ohrabrio navodima da je infrastruktura spremna, te da je veliki broj servira sa velikom propusnom moći i minimalnom latencijom rasut širom Kine u očekivanju velikog broja budućih korisnika.

Izvor: Techpowerup

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,