BIZIT plus

Tesla smanjuje cenu svojih S i X modela automobila

Tesla je snizila cene svojih vrhunskih električnih automobila Model S i Model X za 5.000 dolara i 10.000 dolara. Ovo je drugi put ove godine da je kompanija smanjila cene, tako da je Model X pao za 21.000 dolara sa 120.990 dolara na početku godine na 99.990 dolara.

Tesla smanjuje cenu svojih S i X modela automobila

I dalje postoji veliko interesovanje za Teslinim vozilima

Model S je, u međuvremenu, pao sa 104.990 dolara na 89.990 dolara od 1. januara. Nijedan automobil se ne kvalifikuje za federalne poreske popuste koji će isteći kasnije ovog meseca, jer se oni odnose samo na SUV vozila čija je cena ispod 80.000 dolara i automobile ispod 55.000 dolara. To prati ono što je izvršni direktor Elon Musk rekao na Dan investitora u Tesli, da je želja da ljudi poseduju Teslu izuzetno velika, aliograničavajući faktor je njihova sposobnost da plate za Teslu.

Većina modela 3 i Y vozila se kvalifikuje za popuste, zahvaljujući Teslinom januarskom sniženju cena tih električnih vozila. Podsećanja radi, to je „nepovratni” poreski kredit, tako da će kupci imati koristi samo ako imate saveznu poresku obavezu od najmanje 7.500 dolara. Međutim, posle sredine marta, pravila će se promeniti i mnoga električna vozila koja trenutno ispunjavaju uslove mogu postati nepodobna.

Pročitajte i:  Tesla radi na razvoju robotaksija

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: