ERP 2024

Tesla traži pristup unutrašnjim kamerama u vozilima

Kompanija Tesla od korisnika traži pristup kamerama, kao uslov za dobijanje pristupa Full Self-Driving beta. Tako vozači neće morati da izdvajaju dodatne sume novca, ali će biti u obavezi da se odreknu privatnosti tokom vožnje.

PCPress.rs Image

Full Self-Driving Beta se već neko vreme opisuje kao problematičan, a uprkos tome što košta 199 dolara mesečno. Napominje se da funkcija ne znači da su Tesla vozila potpuno autonomna, te da je neophodno da vozači ruke drže na volanu kako bi na vreme reagovali.

Od beta testera se sada traži da kompaniji omoguće pristup spoljašnjim i unutrašnjim kamerama, a jasno je da će biti poznato iz kojih vozila dolaze snimci. Sadržaji će služiti da se bolje tumače problemi do kojih dolazi prilikom korišćenja Full Self-Driving funkcije, što bi, kako se tvrdi, trebalo da spreči neke buduće nezgode.

PCPress.rs Image

Eksperti ističu da briga za privatnost nije tek još jedna teorija – Ring, koji je u vlasništvu Amazona, je 2020. priznao da su zaposleni pokušavali da pristupe kamerama u vozilima svojih korisnika, tako da je narušavanje privatnosti već neko vreme praksa.

Pročitajte i:  Tesla će potrošiti 500 miliona dolara na mrežu punjača

Izvor: Mashable

Facebook komentari: