ePlaneta

NVIDIA predstavlja veštačku inteligenciju koja generiše slike iz teksta

Za sliku vrednu hiljadu reči, sada su potrebne samo tri ili četiri reči, zahvaljujući GauGAN2, najnovijoj verziji NVIDIA Research-ovog AI painting demo.

PCPress.rs Image

Kreirajte slike uz pomoć nekoliko reči

Kako to sve funkcioniše, možete pogledati odmah na YouTube-u, ili ga i sami isprobati na NVIDIA AI Demo prezentacijama, gde posetioci sajta mogu da iskuse AI kroz najnovije demonstracije kompanije NVIDIA Research. Deep learning model iza GauGAN-a omogućava svakome da usmeri svoju maštu u fotorealistična remek-dela — i to lakše nego ikad. Jednostavno unesite frazu kao što je „zalazak sunca na plaži“ i AI generiše scenu u realnom vremenu.

Dodajte dodatni pridev kao što je „zalazak sunca na kamenoj plaži“ ili zamenite „zalazak sunca“ sa „popodne“ ili „kišni dan“ i model će odmah izmeniti sliku. Pritiskom na dugme, korisnici mogu da generišu mapu segmentacije, konturu visokog nivoa koja pokazuje lokaciju objekata u sceni. Odatle mogu da pređu na crtanje, prilagođavajući scenu grubim skicama, koristeći oznake kao što su nebo, drvo, stena i reka, omogućavajući pametnoj četkici da ugradi ove crteže u slike.

Pročitajte i:  Koliko košta AI superkompjuter?

Izvor: Guru3d

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: