Tesla više neće isporučivati konektore uz kupovinu novih vozila

Tesla više neće uključivati besplatan paket mobilnih konektora sa novim vozilom. Promenu je prvi uočio jedan korisnik Twitter-a a kasnije je to potvrdio i izvršni direktor Elon Musk.

PCPress.rs Image

Nema više besplatnih konektora za punjenje

Dodatak, koji trenutno košta 275 dolara, omogućava povezivanje Tesla automobila sa zidnom utičnicom. Tada je moguće nakon sat vremena punjenja produžiti distancu na još 3 do 4km.

„Statistika korišćenja je bila veoma niska, pa je izgledala rasipno“, rekao je izvršni direktor Tesle Elon Musk. „Sa druge strane, uključićemo još adaptera za utikače sa kompletom mobilnih konektora,“ rekao je Musk.

Musk je kasnije napisao na Twitter-u, da će Tesla smanjiti cenu mobilnog konektora na 200 dolara i olakšati naručivanje dodatne opreme uz novi automobil. Takođe je napomenuo da mobilni konektor nije potreban ako imate Tesla zidni konektor ili koristite superpunjače.

“Preporučuje se da instalirate Tesla zidni konektor pre nego što automobil stigne do vas, napisao je Musk. U ovom trenutku, prema Teslinoj veb stranici paket mobilnih konektora za punjenje je van zaliha.

Pročitajte i:  Tesla traži od dobavljača da izbegavaju Kinu 

Prema izveštajima Electrek-a, ovo nije prvi put da je Tesla uklanja apaptere za punjenje. Kompanija je ranije isporučivala konektore nivoa 1 i nivoa 2 sa svakim novim automobilom, ali je kasnije prestala da uključuje adapter nivoa 2.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,