BIZIT plus

Tesline baterije ponovno iskorišćene za pametno skladištenje energije

Stare Tesline baterije dobijaju novi život zahvaljujući finskoj startap kompaniji Cactos. 

PCPress.rs Image

Proces koji produžava vek trajanja proizvoda i smanjuje elektronski otpad

Kompanija prepravlja ove korišćene baterije kao inteligentne sisteme za skladištenje energije, rastavljajući njihove kasete, uklanjajući module, vršeći provere bezbednosti i integrišući ih u uređaje za skladištenje energije. Ovaj inovativni proces smanjuje otpad, tako što pruža novu svrhu korišćenim baterijama i pruža pristupačno i održivo rešenje za skladištenje energije za različite primene. Usvajanjem ovog pristupa, industrije i pojedinci mogu smanjiti svoj ugljenični otisak obezbeđujući efikasan i pouzdan pristup energiji kada je to potrebno.

Finansiranje ambicioznog projekta

Cactos je obezbedio 26 miliona evra u kapitalnom finansiranju od ključnih investitora, uključujući OP Finland Infrastructure LP i Finski klimatski fond. Ovo finansiranje će omogućiti kompaniji da poveća proizvodnju svojih sistema za skladištenje energije, nudeći ekološki prihvatljivo rešenje rastućoj potražnji za održivim skladištenjem energije i smanjenju elektronskog otpada. Sa podrškom ovih investitora, Cactos ima potencijal da ostvari značajan uticaj na globalnom energetskom tržištu transformišući korištene Tesline baterije u efikasne, ekološke sisteme za upravljanje snagom.

Pokretači potražnje za pametnim rešenjima skladištenja

Globalna želja za inteligentnim rešenjima skladištenja energije podstaknuta je nepredvidivim energetskim tržištima, rastućom popularnošću električnih vozila i sve većom upotrebom solarne proizvodnje električne energije. Ovi faktori su naveli različite sektore da traže inovativne načine upravljanja energijom i efikasno optimizuju korišćenje obnovljivih resursa. Kao rezultat toga, razvijanje naprednih tehnologija skladištenja energije postalo je ključno za obezbeđivanje pouzdanog napajanja energijom i smanjenje zavisnosti od konvencionalnih fosilnih goriva.

Nastavljena potražnja za korišćenim Teslinim baterijama

I pored dostupnosti jeftinijih litijum-gvožđe fosfatnih ćelija kao zamene za sisteme skladištenja, korištene Tesline baterije i dalje su popularne, posebno među ekološki osvešćenim kupcima. Njih privlači ideja ponovnog korišćenja ovih baterija, jer se time produžava vek trajanja proizvoda i smanjuje elektronski otpad. Osim toga, ove baterije i dalje pružaju visoke performanse i pouzdanost, čineći ih privlačnim izborom za one koji traže održivost i efikasnost u svojim sistemima za skladištenje energije. Zahvaljujući inovativnom pristupu Cactosa i podršci investitora, kompanija je dobro pozicionirana da zadovolji rastuću globalnu potražnju za inteligentnim rešenjima skladištenja energije i doprinese održivijoj budućnosti.

Izvor: Readwrite

Facebook komentari:
Računari i Galaksija