BIZIT plus

OS 17.3 dodaje zaštitu od ukradenih uređaja za iPhone 

iOS 17.3 je izašao i dolazi sa novom bezbednosnom funkcijom koja bi trebalo da spreči lopove da uzmu vaš iPhone i brzo preuzmu pristup svemu što je uskladišteno u iCloud-u, kao i drugim važnim nalozima poput vaše banke ili e-pošte. Umesto da se oslanjate na šifru za zaključavanje ekrana radi bezbednosti , zaštita od ukradenog uređaja zahteva da skenirate otisak prsta ili koristite Face ID kada izvodite određene radnje, kao što je pregledanje sačuvanih lozinki ili prijavljivanje za novu Apple karticu. 

PCPress.rs Image

Ova funkcija takođe uvodi period čekanja kada se obavljaju osetljivije radnje, kao što je promena vaše Apple ID lozinke ili šifre za iPhone. U belešci o ažuriranju za iOS 17.3, Apple kaže: „Bezbednosno odlaganje zahteva Face ID ili Touch ID, sat vremena čekanja, a zatim dodatnu uspešnu biometrijsku autentifikaciju“ pre nego što možete da dovršite proces, osiguravajući da ste osoba koja obavlja ovu radnju zapravo vi. Vaš iPhone će zahtevati ovaj dodatni sloj autentifikacije samo kada ste daleko od „poznatih lokacija kao što su kuća ili posao“, navodi Apple. 

Pročitajte i:  Apple nastavlja da ulaže u Kini

Da biste uključili zaštitu od ukradenih uređaja, idite na aplikaciju Podešavanja i izaberite Face ID & Passcode. Odatle unesite lozinku za svoj uređaj i uključite funkciju. Možete saznati više o zaštiti od ukradenih uređaja sa Apple-ove veb lokacije. 

Pored toga, Apple donosi kolaborativne liste za reprodukciju i na iOS 17.3 i macOS 14.3 Sonoma, što omogućava vašim prijateljima da se pridruže i daju doprinos listama za reprodukciju u aplikaciji Apple Music. Apple uvodi i mogućnost strimovanja sadržaja na televizore u odabranim hotelima u iOS-u 17.3. Pored iOS 17.3, Apple je takođe izbacio ažuriranja za iOS 9, 15 i 16 uređaje koji mogu da sadrže bezbednosne ispravke. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,