BIZIT plus

Teslino novo osiguranje automobila u Teksasu

Osiguranje će se bazirati na izračunavanju premije i „ocene bezbednosti“ vlasnika.

PCPress.rs Image

Tesla sada nudi novo osiguranje automobila u Teksasu, svojoj novoj matičnoj državi, nekoliko godina nakon lansirala osiguranje u Kaliforniji. Međutim, osiguranje koje je na raspolaganju vlasnicima automobila u Teksasu prilično se razlikuje od onog koje vlasnici mogu dobiti u Golden State-u. Pre svega će se bazirati na izračunavanju premije osiguranja klijenta, koristeći njihovo ponašanje u realnom vremenu. Njihov kreditni status, starost i pol koje obično koriste drugi pružaoci osiguranja očigledno nisu bitni za Teslu. Proizvođač automobila kaže da se neće bazirati na istoriji potraživanja kupaca i podacima o vožnji.

Opuštena vožnja uz korišćenje autopilota?

Tesla će pratiti „bezbednosne ocene“, kao što je funkcija koju je uveo sa beta verzijom za punu autonomnu vožnju koja je objavljena u septembru. To bi moglo učiniti stvari prilično nezgodnima. Premija koja će plaćati može se menjati svakog meseca u zavisnosti od uslova sa kojima se vozač susreće na putu. Svako upozorenje na prisilni sudar i prisilno isključivanje autopilota uticaće na konačan rezultat. Prateći druga vozila sa nesigurne udaljenosti, prejako kočenje i agresivno skretanje u krivine takođe bi mogli smanjiti konačan rezultat. Ovakav tip osiguranja, je u ovom trenutku još uvek beta funkcija, ali kompanija je rekla da će je vremenom unaprediti.

Pročitajte i:  SpaceX pravi mrežu špijunskih satelita za američke obaveštajne službe

PCPress.rs Image

Vlasnici se sada mogu prijaviti za ponudu, u kojoj će proizvođač automobila koristiti opseg od 90 ocena sigurnosti za početak. Cena će zavisiti od učinka klijenta nakon toga, a mogla bi biti veća ili niža od onoga što Tesla sada naplaćuje. Tokom sastanka akcionara Tesle, Elon Musk je rekao da kompanija planira da nadogradi svoju ponudu i u Kaliforniji, na osnovu ponašanja u realnom vremenu. Još nije dozvoljena primena ove promene, ali se trenutno radi na dobijanju dozvole od strane države.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: