BIZIT plus

Testirali smo Pickbox

Pogled na najnoviji gadžet svakako će vas raznežiti, ali ta radost ima svoje granice. Ono što će vezati naš pogled su svakako sadržaji koje možete da pratite.

pickbox-3Statusi sa društvenih mreža, slike jutrošnjeg doručka i ostali reality sadržaji imaju ograničen domet, a dobri, vrhunski producirani i valjano lokalizovani video-sadržaji su nešto čemu svi želimo da posvetimo bar deo dana. Da, serije i filmovi su zanimljivi svima, a video-streaming sadržaji spadaju među najpopularnije servise među korisnicijma svih uzrasta i profila.

Pickbox (pickbox.rs) je jedan od servisa kompanije Samsung, a brojne su dobre strane koje ga krase. Radi se o OTT servisu koji nudi on-demand filmove i serije iz aktuelne produkcije. Pohvaljujemo činjenicu da je Samsung odlučio da ovaj servis ponudi svim korisnicima Android i iOS mobilnih uređaja, te mogućnost gledanja na PC računaru iz svih popularnih browser-a. Naravno, odgovarajuća aplikacija dostupna je i za Samsung SmartTV uređaje, a svi koji koriste bilo koju od pomenutih aplikacija mogu odmah da se bace na gledanje omiljenih sadržaja – čim plate pretplatu na servis.

Pročitajte i:  Na MWC 2024, budućnost tehnologije ekrana je jasna (i savitljiva)

Za gledanje na računaru potrebno je instalirati neophodni Verimatrix ViewRight plagin koji se instalira na nivou sistema i zadužen je da vam omogući gledanje u browser-u onih sadržaja koji nisu besplatni. Nakon instalacije, browser u kome gledate Pickbox sadržaje će vas obavestiti da ova web strana traži aktiviranje Verimatrix plugin-a, za praćenje sadržaja i najbolje je da odmah dozvolite automatsko pokretanje ovog plugin-a. Verimatrix tehnologija već je ugraćena u Android, iOS i SmartTV aplikacije, pa je dovoljno da se prijavite svojim korisničkim nalogom. Treba imati u vidu da jedan korisnički nalog podržava do dva uređaja na kojima možete istovremeno da gledate različite sadržaje. Dodavanje i uklanjanje uređaja moguće je pomoću stavke Moj nalog / Upravljanje uređajima, pa tu možete da obrišete jedan od uređaja na kome više ne želite da pratite Pickbox, a da biste oslobodili „mesto“ za neki novi uređaj.

Pickbox je servis namenjen prostoru bivše Jugoslavije, pa su tu i poznati jezici titlova – i to je sve od podešavanja što treba da obavite pre uživanja u gledanju. Naravno, morate i da platite pretplatu, jer nema novih sadržaja bez reklama, a cena mesečne pretplate je 575 dinara. Uz pretplate na šest meseci ili godinu dana dobićete odgovarajuće popuste, a u okviru pretplate možete neograničeno da gledate sve sadržaje Pickbox-a na dva uređaja. Za plaćanje su dostupni uobičajeni mehanizmi, pa pored kreditne kartice, možete platiti pomoću PayPal ili SMS servisa.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Najvažnije i najlepše smo ostavili za kraj. Na Pickbox-u ćete naći preko 300 filmova i 70 serija, uglavnom novije produkcije, ali i vanvremenskih klasika u kojima možete uvek da uživate. Tu su ABC i Disney igrane i animirane produkcije, te odlična i obimna BBC dokumentarna produkcija. Moramo da priznamo da je malo više evropskog duha u izboru naslova blagotvorno delovalo na naš mentalni sklop, pa preporučujemo da na adresi www.pickbox.rs/sta-se-gleda pogledate šta se nudi – verujemo da ćete se prijatno iznenaditi.

I da ne zaboravimo – Pickbox je dostupan na svim uređajima, preko svih provajdera, a OTT servis sam će izabrati najviši kvalitet prikaza u zavisnosti od brzine vaše internet veze.

 Voja Gašić

(Objavljeno u časopisu connect 50)

Facebook komentari: