BIZIT plus

Threads dobija pretražive teme

Najnovije Meta ažuriranje za Threads će se baviti dugotrajnim zahtevom za funkcije za konkurenta kompanije na X-u: oznake tema. Kompanija dodaje oznake za pretraživanje kako bi olakšala ljudima da pronađu razgovore koji ih zanimaju.

PCPress.rs Image

Dostupna svim korisnicima

Ova funkcija je sada dostupna svim Threads korisnicima, prema objavi kompanije. Sa ažuriranjem, korisnici Threads-a mogu da dodaju jednu oznaku svakoj objavi, a aplikacija će prikazati predloge oznaka i statistiku o tome koliko je drugih korisnika koristilo ovu temu u prošlosti.

Posebno, iako se ova funkcija može naći pod poznatim simbolom #, oznake Threads su malo drugačije od hashtagova. Kao što je šef Instagrama Adam Moseri primetio u objavi, oznake Threads mogu da sadrže razmake i specijalne znakove. Postovi niti su takođe ograničeni na jednu oznaku po objavi, tako da korisnici možda žele dobro da razmisle o tome koju oznaku biraju.

Haštagovi su dugo tražena funkcija za Metinog Twitter konkurenta, a mnogi korisnici su se pitali zašto kompanija nije prenela tu funkciju, koja se takođe široko koristi na Instagramu. Čini se da je Meta sporo usvojila ovu funkciju, međutim, zbog straha da bi se mogla zloupotrebiti na platformi koja se brzo razvija.

Pročitajte i:  Apple je izbrisao WhatsApp i Threads iz svoje prodavnice aplikacija u Kini

Haštagovi, iako su dugo bili popularni na Instagramu i X-u, takođe su zloupotrebljeni. Na Instagramu su heštegovi korišćeni za širenje dezinformacija i drugog neverovatno problematičnog sadržaja. I dok je Meta već nametnula ograničenja pretrage na „potencijalno osetljiv“ sadržaj na Threads-u, dodatna ograničenja na oznake mogu obeshrabriti druge vrste zloupotrebe. „Nadamo se da će ovaj dizajn više fokusirati oznake na zajednice, a manje na hakovanje angažovanja“, objasnio je Moseri.

Ali čak i sa ograničenjima, dodavanje oznaka može pomoći da Threads bude korisniji za praćenje razgovora u realnom vremenu. A činjenica da oznake uključuju statistiku o tome koliko se koriste sugeriše da bi to takođe moglo biti preteča neke vrste trendovskih tema, što je bio izvor mnogih spekulacija.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: