Volkswagen, Audi i Porsche će koristiti Teslin standard punjenja

Volkswagen istražuje mogućnosti adaptera za trenutne modele.

PCPress.rs Image

U Severnoj Americi postoji više od 15.000 Supercharger stanica

Volkswagen je najnoviji proizvođač automobila koji će u Severnoj Americi prihvatiti Teslin Severnoamerički standard punjenja (NACS). Zatim, automobilske kompanije Audi, Porsche i Scout Motors takođe će u svojim električnim vozilima u Severnoj Americi početi da koriste NACS standard od 2025. godine.

Brendovi Volkswagen-a takođe istražuju mogućnost implementacije određenog adaptera vlasnicima postojećih modela kako bi mogli da koriste Teslinu Supercharger mrežu. U Severnoj Americi postoji više od 15.000 Supercharger stanica. VW električni automobili će moći da koriste te stanice, pored preko 3.800 DC brzih punjača koje obezbeđuju Electrify America i Electrify Canada.

Obzirom na to da se toliko proizvođača automobila odlučuje za Teslin standard punjenja on postaje neka vrsta podrazumevanog standarda. GM, Volvo, Polestar, Mercedes, Honda, BMW, Lucid i svi drugi su se obavezali da će podržavati NACS punjenje u naredne dve godine.

Sa druge strane, ChargePoint je počeo implementaciju podrške za NACS standard širom svoje mreže punjača za električna vozila u oktobru. Electrify America takođe planira da ponudi NACS konektore na svojim stanicama do 2025. godine.

Pročitajte i:  Tesla okončava dugotrajni pravni spor zbog rasne diskriminacije sa bivšim zaposlenim 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,