Računari i Galaksija

Threads konačno stiže u Evropu

Meta je odlučila da se poigra sa propisima Evropske unije o onlajn uslugama kako bi dovela Threads u zemlje članice. Prema The Wall Street Journalu, Meta će Threads učiniti dostupnim širom Evrope u decembru i, u skladu sa politikama EU, omogućiti korisnicima da pristupe platformi bez potrebe za kreiranjem profila.

PCPress.rs Image

Trenutno oko 73 miliona aktivnih korisnika

Threads su prvi put lansirani u većinu sveta u julu kao alternativa sve više polarizovanom X-u Elona Maska, ranije poznatom kao Tviter. Threads je dostigao 100 miliona korisnika u prvoj nedelji, ali je doživeo određeni pad. Platforma u vlasništvu Meta trenutno ima oko 73 miliona aktivnih korisnika u poređenju sa X-ovih 365 miliona.

Širenje na EU će nesumnjivo povećati Threads-ov globalni angažman, ali vreme će pokazati koliko brzo i u kojoj meri. U oktobru je izvršni direktor Meta Mark Zakerberg predvideo da bi Threads mogao da dosegne milijardu korisnika u narednih nekoliko godina. Instagram, koji ljudi mogu da koriste da brzo naprave Threads nalog, ima preko dve milijarde aktivnih korisnika, ali nije dostigao granicu od milijardu do osam godina nakon lansiranja. Šef Instagrama, Adam Moseri, takođe je najavio da brisanje vašeg Threads naloga više neće izbrisati vaš povezani Instagram nalog – još jedna tačka spora.

Pročitajte i:  Threads testira „današnje teme“  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *