Threads radi putem API-ja

Threads-u je nedostajalo mnogo funkcija koje bi korisnici očekivali od usluge slične Twitter-u (sada X-ovom) kada je pokrenuta. Tokom proteklih nekoliko meseci, međutim, uvodi sve više i više novih funkcija kako bi korisnicima pružio robusnije iskustvo, uključujući ankete, jednostavan način za postavljanje GIF-ova i mogućnost citiranja postova na vebu.

PCPress.rs Image

Sada konačno stiže i API

Ipak, pošto nema API, programeri treće strane ne mogu da dočaraju karakteristike specifične za njihove usluge koje bi društvenu mrežu učinile integralnijim delom svakodnevnog života ljudi. Primer za to je da lokalne transportne agencije mogu automatski da objavljuju servisna upozorenja kada voz kasni. Međutim, prema šefu Instagrama Adamu Moseriju, Threads radi na API-ju za programere – on samo ima zabrinutost oko toga kako će se koristiti.

Kao što je prvi izvestio TechCrunch, Mosseri je odgovorio na razgovor na platformi o iskustvu nalik na TweetDeck-u za Threads. U odgovoru za korisnika koji je rekao da Threads još uvek nema API, izvršni direktor je rekao: „Radimo na tome.“ Dodao je da je zabrinut da bi lansiranje API-ja moglo da znači „mnogo više sadržaja za izdavače, a ne mnogo više sadržaja za kreatore“.

Pročitajte i:  Threads aplikacija prestigla je X (ranije poznatu kao Twitter) u brzini preuzimanja na mobilnim uređajima 

Moseri je ranije rekao da Threads neće proširiti vesti, što je možda bilo razočaravajuće čuti za izdavače i čitaoce koji žele da napuste X. Umesto toga, rekao je, Threads želi da „osnaži kreatore uopšte“. Nedavno, u AMA koju je objavio na platformi, Moseri je rekao da je dugoročna težnja njegovog tima da Threads postane „de fakto platforma za javne razgovore na mreži“, što znači da bude i kulturno relevantan i veliki u smislu korisnika. Rekao je da veruje da Threads ima šanse da nadmaši X, ali zna da je pred njegovom službom dug put. Za sada, on drži svoj tim fokusiran na poboljšanje iskustva ljudi iz nedelje u nedelju.

Mark Zakerberg je nedavno objavio da Threads ima „nešto manje“ od 100 miliona aktivnih korisnika mesečno. Kao i Moseri, on je optimista u pogledu njegove budućnosti i rekao je da postoje “dve šanse” da bi mogao da dostigne milijardu korisnika u narednih nekoliko godina.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: