Tidal konačno dobio mogućnost deljenja plejliste

Tidal je konačno uveo korisničke profile koji vam omogućavaju da lako delite svoje liste pesama. Učinite listu pesama javnom i korisnici Tidal-a mogu da otkriju vaše muzičke ukuse putem pretrage ili da podele tu listu pesama.

PCPress.rs Image

Od sada ćete znati i koju muziku slušaju vaši prijatelji

Profili su sada dostupni preko Tidal-ovih Android, iOS, desktop i web aplikacija. Oni zamenjuju odeljak sačuvanog sadržaja “My Collection” u mobilnoj aplikaciji. Tidal je besplatan za korišćenje sa oglasima, iako je ograničen na brzinu prenosa od 160Kbps i ne podržava offline numere. Platite 10 USD mesečno za Tidal HiFi i uklonićete oglase i ograničenja i imaćete mnogo brži prenos od 1.411 Kbps. Po ceni od 20 USD mesečno, HiFi Plus plan nudi zvuk od 9,216 Kbps za neke pesme i direktne isplate izvođačima koje najčešće slušate.

Dodatak je verovatno zakasnio kada su Apple Music, Spotify i drugi servisi godinama delili listu pesama. Ovo možda neće mnogo pomoći Tidal-u da uzme manji deo tržišta. Međutim, možda ćete imati jači podsticaj da ostanete na aplikaciji. Ova funkcija ne samo da će vam omogućiti da vidite šta vaši prijatelji slušaju, već vam može pomoći da pronađete novi mix za trčanje ili muziku tokom radnog dana.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: