PC Press Studio

TikTok će možda imati AI generisane avatare

TikTok bi vam uskoro mogao dozvoliti da kreirate avatare stilizovane veštačkom inteligencijom, za razliku od onih koje možete sa aplikacijama za duboko učenje kao što su Midjourney ili Lensa.

PCPress.rs Image

Alat će se koristiti samo jednom u toku dana

Alat koji se zove AI Avatars, omogućava vam da otpremite od tri do 10 fotografija sebe i izaberete između pet umetničkih stilova. Zatim će generisati do 30 zasebnih avatara za nekoliko minuta. Zatim možete preuzeti jednu, nekoliko ili sve slike koje ćete koristiti kao sliku profila ili u pričama.

Iako su stilovi ograničeniji od onoga što možete da dobijete na Lensa-i, rezultati izgledaju prilično dobro, tako da će funkcija sigurno biti popularna. Verovatno iz tog razloga, TikTok će vam dozvoliti da ga koristite samo jednom dnevno da biste verovatno izbegli preopterećenje servera.

Iako generativne AI slike izgledaju kao bezopasna zabava, one nisu bez neke kontroverze. I za Lensu i za Midjourney, umetnici su se žalili da je veštačka inteligencija uzorkovala njihov rad i ponekad je posuđivala od njega previše liberalno. I ranije ove godine, Getty je pokrenuo tužbu protiv Stable Diffusion-a tvrdeći da je skupljao svoje podatke da bi stvorio umetnost.

Pročitajte i:  TikTok uvodi dugme za osvežavanje

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *