Amazon gasi Halo 31. jula

Amazon gasi svoju Halo diviziju. U obaveštenju koje je kompanija poslala korisnicima, rekla je da će prestati da podržava sve uređaje pod zdravstvenim brendom, uključujući nedavno objavljeni Halo Rise tracker spavanja, 31. jula 2023.

PCPress.rs Image

Kompanija će refundirati sve kupovine Halo uređaja

Kao deo gašenja, Amazon takođe otpušta neutvrđen broj zaposlenih. U svom obaveštenju za Halo korisnike, Amazon je rekao da će u potpunosti refundirati sve kupovine Halo uređaja i dodatne opreme napravljene u poslednjih 12 meseci. Kompanija će takođe refundirati sve neiskorišćene unapred plaćene naknade za Halo pretplatu.

Ako ste plaćali uslugu iz meseca u mesec, neće vam biti naplaćene nikakve dodatne naknade za pretplatu. Do 1. avgusta, prateća aplikacija Halo će prestati da funkcioniše, kao i svi Halo uređaji. Ako želite da preuzmete ili izbrišete svoje podatke, to možete učiniti iz menija Podešavanja softvera. Amazon će obrisati sve preostale podatke 1. avgusta.

Propast brenda Halo ne bi trebalo da bude iznenađenje. Prošlog meseca Amazon je najavio da će otpustiti 9.000 zaposlenih. To je pored 18.000 radnih mesta koje je otpustio početkom godine. Amazon je takođe zakasnio u segmentu zdravlja i fitnesa. Najavio je prvi proizvod, Halo Band, sredinom 2020. godine, a stigao je bez velike pompe, delom zbog činjenice da su neke od njegovih karakteristika bile kontroverzne.

Pročitajte i:  Google uvodi update za pretrage kako bi se pridržavao pravila EU o tehnologiji

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,