TikTok dodaje nove opcije za kontrolu sadržaja

TikTok je ranije dodao starosna ograničenja za određenu vrstu sadržaja.

PCPress.rs Image

Određen sadržaj nije prikladan za mlađe korisnike

U proteklih nekoliko meseci, TikTok je radio na novim načinima za ograničavanje određenih tipova sadržaja prema uzrastu.To je deo većih napora kompanije da poveća bezbednosne funkcije za mlađe korisnike. Aplikacija je ranije ove godine predstavila novi sistem ocenjivanja, nazvan Content Levels, kako bi joj pomogao da identifikuje sadržaj za odrasle.

Sada, kompanija najavljuje novo ažuriranje. Kompanija pokreće novu verziju svog „graničnog sugestivnog modela“, koji koristi da automatski identifikuje „seksualno eksplicitan, sugestivan ili granični sadržaj“.

Prema portparolu TikTok-a, novi model je u mogućnosti da bolje otkrije takozvani „granični sadržaj“, video snimke koji eksplicitno ne krše pravila aplikacije, ali možda nisu prikladni za mlađe korisnike.

TikTok nije jedina platforma koja filtrira ovu vrstu sadržaja. Instagram već dugo pokušava da izbaci granični sadržaj iz svojih preporuka. Sadržaj sa „zrelijim“ temama, koji ne sadrži eksplicitnu golotinju, teško se otkriva čak pomoći i automatskih sistema.

Pročitajte i:  EU kaznila TikTok sa 368 miliona dolara zbog kršenja zakona o privatnosti

TikTok nije naveo detalje o tome koliko je novi sistem precizniji. Međutim, kompanija je navodi da je u poslednjih 30 dana „sprečila naloge tinejdzera da gledaju preko milion seksualno sugestivnih video snimaka.

Takođe, aplikacija dajle mogućnost kreatorima da ograniče svoje video snimke na odrasle gledaoce. Ova funkcija je ranije bila dostupna samo za snimanje uzivo. Međutim, sada će funkcija biti omogućena i za kratke video snimke.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: ,