Računari i Galaksija

TikTok je najviše preuzimana aplikacija u 2020. godini

Istraživanje koje je sprovela kompanija App Annie, pokazuje da je najpopularnija aplikacija u 2020. godini bila TikTok. Ona je preuzela prvo mesto od Facebook-a i jedina je aplikacija među prvih pet koja nije u vlasništvu Facebook-a.

tiktok

Dakle, na drugom mestu je Facebook, na trećem WhatsApp, na četvrtom Instagram, a na petom Facebook Messenger. Među prvih 10 aplikacija nalaze se još Snapchat, Telegram, Likee, Pinterest i Twitter. Sve ove aplikacije sem Likee-a, koja omogućava prikazivanje kratkih videa i veoma je popularna u Kini, su vam verovatno dobro poznate.

TikTok je i jedina aplikacija izvan Facebook ekosistema koja je prešla granicu od tri milijarde preuzimanja. Rezultat koji je ova aplikacija postigla je još veći, kada se zna da je TikTok zabranjen u Indiji, jednom od najvećih svetskih tržišta. Isto tako, značajan je rezultat da je ova aplikacija prestigla Faceebook aplikacije čak i na njihovom domaćem tržištu – u SAD-u.

Ukupno vreme pregleda TikTok-a u SAD-u i Velikoj Britaniji je veće od vremena provedenog u gledanju YouTube-a, što ukazuje da kratki video snimci nastavljaju da privlače pažnju korisnika.

Pročitajte i:  EU otvara formalni postupak protiv TikToka

Izvor: 9to5Mac

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,