TikTok kreatori upozoravaju na ekonomski uticaj zabrane

Kreatori TikToka širom Amerike izražavaju svoju frustraciju zbog zakona koji može da dovede do zabrane aplikacije ukoliko vlasnik iz Kine ne proda svoj udeo.

PCPress.rs Image

Kreatori TikToka širom Amerike su ogročeni zbog dvopartijskog zakona koji je u sredu usvojio Predstavnički dom, a koji bi doveo do zabrane popularne video aplikacije širom zemlje ukoliko njen vlasnik iz Kine ne proda svoj udeo. Predlog zakona tek treba da prođe kroz Senat, a za sada izgledi nisu baš najasniji.

Kreatori sadržaja kažu da bi zabrana naškodila bezbrojnim ljudima i preduzećima kojima je TikTok značajan izvor prihoda. Ujedno pokazuju da je TikTok trenutno platforma bez premca za dijalog i zajednicu.

TikTok je lansiran 2016. godine i dostigao nagli rast u popularnosti. Američka vlada do danas nije pružila nijedan dokaz koji pokazuje da je TikTok delio podatke o američkim korisnicima sa kineskim vlastima. Nakon što je pandemija zabeležila ogroman porast u digitalnom marketingu, Amerika je rešila da ovo „naftno polje“ uzme u svoje ruke.

Izvor: abcnews.go.com

Facebook komentari:
Pročitajte i:  TikTok navodno pravi "novi Instagram"
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *