BIZIT plus

TikTok ograničava vreme korišćenja za tinejdžere

TikTok takođe poboljšava i funkcije roditeljske kontrole.

PCPress.rs Image

Nove promene za najmlađe

TikTok uvodi nova podešavanja koja imaju za cilj da smanje koliko vremena tinejdžeri koriste aplikaciju. Kompanija navodi da će u narednim nedeljama ograničiti mlađima od 18 godina vreme koriščćenja aplikacije na 60 minuta dnevno.

Tinejdžeri će i dalje moći da zaobiđu dnevno ograničenje, ali će biti potrebno da unesu šifru. „Tako će od njih biti zatraženo da donesu aktivnu odluku da produže vreme“, navodi kompanija. Pored toga, ako tinejdžeri odluče da u potpunosti isključe vremensko ograničenje, TikTok će ih dalje tražiti da postave podsetnike ako provodu više od 100 minuta dnevno u aplikaciji.

Kompanija takođe dodaje nove funkcije roditeljske kontrole putem funkcije „Family Pairing“. Nove funkcije omogućuju roditeljima da prate aktivnosti svoje dece na TikTok-u. Roditelji će moći da postave prilagođena ograničenja za provodeno vreme i da vide kontrolnu tablu sa detaljima o vremenu koje njihovo dete provede pri korišćenju aplikacije, koliko često otvara aplikaciju i u koje doba dana je najviše koristi. Roditelji takođe mogu da postave raspored kada njihova deca mogu da primaju obaveštenja i da izaberu filtriranje tema koje se pojavljuju.

Pročitajte i:  YouTube Shorts dodaje remiksovanje muzičkih spotova

Nove promene na TikToku stižu u vreme kada zakonodavci u Sjedinjenim Državama žele da u potpunosti zabrane TikTok. Pored zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, Kongres je takođe kritikovao kompaniju jer ne čini dovoljno da zaštiti svoje najmlađe korisnike.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: