BIZIT plus

TikTok pokušava da sredi funkciju “For You”

TikTok povećava kazne za kreatore koji objavljuju potencijalno „problematičan“ sadržaj i pooštrava pravila o tome šta se može preporučiti u aplikaciji. Ažuriranja stižu dok se TikTok bori za svoju budućnost u Sjedinjenim Državama i pokušava da ubedi zakonodavce i regulatore da je njegova aplikacija bezbedna za tinejdžere.

PCPress.rs Image

TikTok i njegova pravila…

U skladu sa svojim ažuriranim smernicama zajednice, koje treba da stupe na snagu u maju, TikTok je dodao dugačku listu sadržaja koji ne ispunjava uslove za preporuku u željenom fidu aplikacije „Za vas“. Lista uključuje neke očigledne kategorije, poput seksualno sugestivnog ili nasilnog sadržaja, ali takođe dodaje teme koje su ranije bile izvor kontroverzi za aplikaciju. Na primer, nove smernice zabranjuju video snimke koji prikazuju „opasne aktivnosti i izazove“, kao i mnoge vrste sadržaja za mršavljenje ili dijete.

Takođe zabranjuje da se svi klipovi od korisnika mlađih od 16 godina pojavljuju u „Za tebe“.
Pored promena podobnosti, TikTok kaže da će takođe početi da kažnjava kreatore koji više puta zanemare ove smernice tako što će njihov ceo nalog učiniti neprikladnim za preporuke, a ne samo određene uvredljive postove. Kompanija će takođe učiniti njihov nalog „težim za pronalaženje“ u pretrazi.

Pročitajte i:  Facebook ažurira video plejer

Pored toga, aplikacija dobija novu funkciju „statusa naloga“, koja će pomoći korisnicima da prate da li se krše ova pravila. Slično kao i funkcija istog imena u Instagramu, status naloga TikTok-a će upozoriti kreatore na opomene na njihovom nalogu i postove koji su u suprotnosti sa pravilima aplikacije. A funkcija „provere naloga“ će omogućiti korisnicima da prate da li su trenutno blokirani u preporukama ili na drugi način ne mogu da pristupe funkcijama kao što su poruke ili komentari kao rezultat kršenja pravila aplikacije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *