BIZIT plus

YouTube eksperimentiše sa reklamama koje se prikazuju dok je vaš video pauziran

Kako je prvo preneo Android Authority, nedavni kvartalni izveštaj kompanije Google uključivao je pohvale za pilot program koji prikazuje korisnicima reklame kada pauziraju videozapise na YouTube-ovoj TV aplikaciji.

PCPress.rs Image

Izvršni direktori YouTube-a bili su optimistični u vezi sa inicijativom u kvartalnom izveštaju o prihodima

Kompanija je do sada eksperimentisala samo sa reklamama prilikom pauziranja na TV aplikaciji, ali očigledni uspeh ovog pilot programa izaziva zabrinutost u vezi sa budućim uključivanjem na mobilnim ili desktop verzijama YouTube-a. Glavni poslovni direktor Google-a, Filip Šindler, rekao je na pozivu da “U prvom kvartalu smo videli snažan odziv od uvodjenja pilot programa za reklame prilikom pauziranja na povezanim televizorima, novog neinvazivnog formata oglasa koji se pojavljuje kada korisnici pauziraju svoj organski sadržaj.” Šindler je takođe primetio da takve reklame “dobijaju premijumske cene od oglašivača.”

Ovaj program je prvo pokrenut prošlog proleća, i do sada su nove reklame prilikom pauziranja isprobavane samo na YouTube-ovoj TV aplikaciji. Prodaja oglasa je glavni izvor prihoda za YouTube, slično matičnoj kompaniji Google, pa je njihov trud da otkriju i spreče adblockere dok eksperimentišu sa novim, invazivnijim oblicima oglašavanja razumljiv sa poslovnog aspekta.

Međutim, kako počinju da narušavaju korisničko iskustvo, nailazimo na slučaj suprotstavljenih podsticaja za korisnike, autore video sadržaja i samu platformu. Dosta toga je došlo do izražaja početkom godine, kada je bag u popularnom Chrome adblocker-u doveo do dugih vremena učitavanja i skokova u korišćenju CPU-a na YouTube-u. Većina korisnika i publikacija, pretpostavljali su da je ovo nova strategija YouTube-a za borbu protiv adblockera.

Šta god da je uzrok problema u vremenu učitavanja, to može da navede korisnike da dignu ruke i počnu da plaćaju za YouTube. 

Izvor: Pcgamer

Facebook komentari:
Računari i Galaksija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *