TikTok se pridružuje Technology koaliciji protiv zlostavljanja dece

Nije tajna da je TikTok popularan među mladima. Od 2021. godine, Statista procenjuje da 25 procenata korisnika aplikacije spada u starosnu grupu od 10 do 19 godina.

PCPress.rs Image

TikTok od ranije preduzima različite mere za zaštitu maloletnika

Mladi su žila kucavica platforme i kreiraju neke od njenih najupečatljivijih video zapisa. Stoga ima smisla da TikTok preduzima dodatne korake da zaštiti te pojedince. U sredu je kompanija rekla da se pridružila Technology Coalition, organizaciji koja uključuje Apple i Google i koja radi na zaštiti dece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja na mreži. „Nadamo se da ćemo produbiti svoj pristup zasnovan na dokazima i doprineti našim jedinstvenim saznanjima koja proističu iz bavljenja bezbednošću i eksploatacijom dece“, kaže TikTok o svom razlogu za saradnju sa tehnološkom koalicijom.

Kao deo ovog poteza, kompanija će se pridružiti odboru organizacije i nekolicini odbora posvećenih unapređivanju zaštite dece. Rad sa stručnjacima na pitanjima koja utiču na njegovu aplikaciju je TikTok-ov primarni pristup rešavanju problema poput zlostavljanja dece na mreži. Kao samo jedan nedavni primer, kompanija je početkom godine najavila da će sarađivati sa Nacionalnim udruženjem za poremećaje u ishrani na promociji telesne inkluzivnosti.

Pročitajte i:  Bajden potpisao zakon koji može da zabrani TikTok

Današnjim saopštenjem, TikTok je takođe ukazao na neke od mera zaštite koje postoje za zaštitu maloletnika. Nalozi pojedinaca između 13 i 15 godina su podrazumevano podešeni na privatne, a samo osobe starije od 16 godina mogu da koriste funkcije strimovanja uživo i direktnih poruka u aplikaciji. Kompanija je uvela mnoge od tih mera nakon što ju je američka Savezna trgovinska komisija kaznila sa 5,7 miliona dolara 2019. godine. Tada je agencija rekla da TikTok nije pravilno postupao sa podacima o deci. „Ne postoji granica kada je u pitanju zaštita zajednice TikTok“, rekla je kompanija.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: