BIZIT plus

TikTok testira novi horizontalni režim preko celog ekrana

Korisnici TikTok-a mogu da pristupe novoj funkciji – „ceo ekran“.

PCPress.rs Image

Jedan deo korisnika TikTok-a ima pristup horizontalnom režimu preko celog ekrana koji podseća na YouTuBe. TikTok na ovaj način testira novi interfejs. Oni koji imaju ovu mogućnost videće na svom ekranu dugme „ceo ekran“ koji se pojavljuje na video snimcima koji se nalaze u fidu. Nakon što kliknete na ovo dugme video će se promeniti u horizontalni ceo ekran.

Još uvek nije poznato kada će ovaj režim biti dostupan svim korisnicima niti da li kompanija planira da od sada ima ovakav izgled. Funkcija je zvanično objavljena, mada je moguće očekivati promene.

TikTok kreatori često dodaju poruku „okreni telefon“ na početku svojih video zapisa kako bi gledaoci mogli da uživaju u iskustvu celog ekrana. Nova funkcija ukida potrebu da kreatori dodaju ovakve napomene.

Najveća prednost TikTok-a do sada je bila u popularizaciji vertikalnog video formata. Instagram je u više navrata pokušavao da dostigne takav dizajn. Ovakav zaokret TikTok-a može ipak samo da podigne njegovu popularnost i unese neophodnu svežinu.

Pročitajte i:  Muzika Taylor Swift se vratila na TikTok 

Izvor: wionews.com

Facebook komentari: