Tinder: Kad AI bira koja vam je fotografija najlepša

Iz kompanije Match Group kažu da rade na AI tehnologiji za Tinder koja će birati najlepše profilne fotografije za korisnike.

PCPress.rs Image

Izvršni direktor kompanije kaže da su odluku doneli nakon što se utvrdilo da su mnogi Tinder korisnici nesigurni kada su profilne fotografije u pitanju. AI alati bi uskoro mogli da im priskoče u pomoć i umesto njih izaberu koja ih slika najbolje predstavlja. Mnoge dejting aplikacije već koriste AI koji korisnicima preporučuje koju poruku da pošalju, te im pomaže da poprave svoje profile i generišu što bolje fotografije.

Aplikacija Snack čak nudi AI avatara koji razgovara s potencijalnim partnerima, a nakon što ga korisnik istrenira. Kad obavi sve intervjue, avatar se vraća s izveštajem o tome koji su mečevi najbolji. Tinder za sada neće otići toliko daleko – u aprilu je predstavio AI alatku koja je analizirala video profilne snimke, a u potrazi za prevarantima i botovima, a sada sprema novu za odabir najlepših fotografija. Sjajno rešenje za one koji veštačkoj inteligenciji veruju više nego sebi.

Pročitajte i:  Meta kaže da planira da potroši još milijarde na veštačku inteligenciju

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,