ERP 2024

Top 50 2019 – Izabrali smo najbolje sajtove u Srbiji

Kad nešto radite po 23. put, nekako se nadate da će ovoga puta biti lakše jer će (konačno) rutina učiniti svoje i olakšati nam redovne godišnje dileme oko izbora najboljih online nastupa. Kao i prethodnih 22 puta, prevarili smo se – Internet je sve veći, sajtovi su sve bolji, pa je vrednih kandidata sve više. Neko, ipak, mora da pobedi…Ovo je naš izbor najboljih sajtova u Srbiji, do koga smo došli u saradnji sa stručnim žirijem koga su činili Uroš Bogdanović CEO KrAn studio, Anđelka Ducić CEO Symbiotica, Mićko Ljubičić CEO Tim Talenata i Bora Miljanović CEO Represent Communications

 

PCPress.rs Image

rts.rs

Javni servis je nastavio da unapređuje svoje digitalno prisustvo, pa je tako puno urađeno na njihovom sajtu i pratećim servisima. Bez obzira da li vam je samo potrebno da vidite raspored emisija koje će se emitovati na televiziji, želite da pročitate vesti ili da pogledate neku od emisija na izvanrednom RTS Planeta servisu, do željene usluge ili sadržaja ćete doći brzo i efikasno. Bogatstvo informacija prati i njihova aktuelnost. RTS je danas član Evropske radiodifuzne unije, koja okuplja 74 TV i radio stanice iz 56 evropskih država.

agrotv.net

Malo iznenađenje na našoj listi je očigledno privuklo puno simpatija od strane članova žirija. Reč je o sajtu koji prati dešavanja u poljoprivredi. Na njemu možete pronaći mnoštvo članaka i informacija vezanih za ratarstvo, stočarstvo, voćarstvo, zaštitu bilja, hortikulturu i druge oblasti poljoprivrede. To je dopunjeno dragocenim informacijama poput kalendara događaja, propisima i regulativama, savetima iz oblasti mehanizacije i melioracije, informacijama o gradskim pijacama, tako da ukupno ovaj sajt predstavlja zbilja dragocen izvor informacija.

biznis.telegraf.rs

Biznis portal u okviru telegraf.rs portala svakodnevno isporučuje poslovne vesti sa svih meridijana, sa dodatnim naglaskom na domaća dešavanja. To čini na fantastičan način, a usudili bismo se da ustvrdimo da zapravo ovaj segment predstavlja najbolji deo portala. Obilje pravovremenih, interesantnih i relevantnih informacija čine sajt obaveznim mestom za posetu svakoga koga interesuje poslovanje u zemlji, regionu, pa i šire.

n1info.com

Perspektiva je u životu veoma važna, a veoma drugačiju perspektivu na našu stvarnost u odnosu na svakodnevno serviranu tabloidnu dozu hrane za mozak isporučuje N1 info, portal N1 televizije, za koju će mnogi reći da je opoziciona televizija u Srbiji. Oni će pak reći da samo služe istini. Portal prati svakodnevne događaje iz zemlje i sveta i odlikuje ga profesionalnost kakva odlikuje i druge segmente rada ove medijske kuće, koja je prepoznata kod jednog dela publike i zahvaljujući tome uživa priličnu lojalnost, što se vidi i na glasanjima za TOP50 nagrade.

nin.co.rs

Nedeljnik sa dugom tradicijom, koji danas posluje u sastavu Ringier‑a, je ne samo oaza slobodne misli, već i donosilac mnoštva fenomenalnih priča koje su odjeknule širom zemlje i regiona, utičući poprilično na našu stvarnost, naročito političku. Profesionalno vođen tim sa sjajnim i hrabrim novinarima ne prestaje da nas obaveštava o svetu oko nas, ali istovremeno sajt predstavlja svojevrsnu avangardu i pravac koji čeka mnoge medije na području Srbije, težeći da putem pretplate kreira dodatna sredstva za funkcionisanje redakcije, ali i ukaže na važnost činjenice da informacija nije besplatna, a naročito relevantna informacija.

PCPress.rs Image

nptara.rs

Nacionalni park Tara je jedno od najvećih prirodnih bogatstava naše zemlje. Svako ko je makar jednom bio u prilici da zakorači na njegovo područje je svestan kakvu milost naša zemlja uživa u određenom smislu. Skoro 25 hiljada hektara, od toga oko 80% pod šumom, 290 kilometara planinskih staza, 1156 biljnih vrsta, 58 vrsta sisara i 140 vrsta ptica čekaju na posetioce, a fantastičan sajt će se upravo potruditi da vam dočara sve lepote ovog nacionalnog parka.

decathlon.rs

Decathlon je konačno stigao u Srbiju! Reč je o sjajnom brendu posvećenom svim sportovima, ali iz jednog specifičnog ugla. Decathlon se fokusira na korisnike kojima treba pristupačna oprema za bavljenje sportovima, ne bi li isprobali da li im tako nešto uopšte prija, pa tako možete pronaći šator koji se sklapa i rasklapa za dvadesetak sekundi za svega 3000 dinara, i na taj način, bez pustoši u novčaniku, isprobati kampersku aktivnost. Slično važi i za sve ostale aktivnosti i sportove, pa ne čudi da je dolazak ove kompanije izazvao veliko interesovanje, a njihov sajt na kome se mogu pronaći sve potrebne informacije postao jedan od najzanimljivijih domaćoj publici.

Pročitajte i:  Višestruko grananje u Excel izveštajima

hotsport.rs

Konstatovati da hotspot.rs konstantno raste, kako po obimu vesti i materijala koje pruža korisniku, tako i po broju čitalaca, broju komentara na vesti i sličnim parametrima verovatno nije naročito iznenađenje, jer se verovatno odnosi na sve sportske sajtove. No, ovaj sportski portal nudi nešto drugačiji pristup informisanju sportski nastrojene publike sa ciljem informisanja korisnika o najvažnijim sportskim događajima na brz, sveobuhvatan i prijatan način. Osim informativnih sadržaja, portal obiluje i autorskim tekstovima koji podstiču na debatu o sportskim temama, bilo aktuelnim ili vanvremenskim, te je stoga vrlo verovatno da ćete na njemu pronaći mnoštvo zanimljivih informacija, bez obzira da li samo želite da vikendom ispratite fudbalske lige, pogledate šta su uradili naši sportisti u rasejanju ili spadate u fanatične poklonike profesionalnog sporta.

jeftinoputuj.com

Ko ne voli da jeftino putuje? Fraza “Nerealno jeftina putovanja” koja stoji nasred sajta/logotipa jasno opisuje čemu je sajt posvećen. Na njemu možete pronaći puno korisnih informacija, vesti, interesantna događanja, savete o jeftinim putovanjima, ali i vrlo konkretne aranžmane, možete pretraživati avionske linije u potrazi za najjeftinom varijantom koja uključuje i aerodrome u okruženju, nalaziti smeštaj, angažovati prevoz, kao i čitati putopise. Sve i okviru iste Web adrese…

topspeed.rs

Automobili su naša slatka strast, da ne kažemo slatki greh! Jedan od časopisa sa najdužom tradicijom na tom polju jeste Top Speed, a Web sajt stalno biva obogaćen novim mogućnostima, opcijama i sadržajima, pa tako sada predstavlja relevantno mesto za sve informacije o automobilskom svetu. Osim automobila i automobilske industrije, u fokusu ovog medija su i prateća industrija, kao i bezbednost u saobraćaju, te auto‑moto sport.

PCPress.rs Image

planetasport.rs

Planeta Sport je jedan od vodećih multibrend maloprodajnih lanaca sportske obuće, odeće i opreme na teritoriji Srbije. Ima mrežu od preko 80 maloprodajnih objekata širom zemlje, ali glavni kanal prodaje ostaje Internet, a tu je ključna podrška njihov sajt. U ponudi na sajtu se u svakom trenutku može naći preko 5000 artikala razvrstanih u više desetina kategorija. Saleforce Service i Marketing Cloud daju kupcu do sada neviđen komfor, ali i otvaraju potencijal za automatizaciju marketinških kampanja. Posetite sajt i isprobajte čitav sistem.

elakolije.rs

Univerexport je još pre nekoliko godina prebacio svoje supermarkete i na Internet, pa je kupovina preko njihovog sajta postala najlakši način da proizvodi stignu pravo u naš frižider na lak (e lako li je…) način. Roba je podeljena u kategorije a možete je naći i kroz tekstualni pretraživač. Stavite u korpu, potvrdite narudžbinu i sačekate robu; isporuka je besplatna ako vrednost narudžbine prelazi 1500 dinara, pri čemu sami birate približan termin isporuke i plaćate novcem, čekovima ili karticom. Ukratko, eMarket sajt za primer mnogim drugim Web prodavnicama.

gigatron.rs

Kada vam treba neka nova računarska komponenta ili uređaj, sva je prilika da najpre posetite Gigatron sajt. Najlakše je da otkucate približan naziv proizvoda i sačekate da vas veštačka inteligencija uputi na pravo mesto, a ako poredite razne proizvode kako biste se odlučili za najbolju kupovinu, lako je selektovati neku od kategorija. Opis proizvoda dopunjen je fotografijama ali i recenzijama korisnika, a kada budete malo više kliktali videćete da se ponuda širi i na kućne uređaje i raznu drugu tehničku robu. Naša jedina primedba: trebalo bi ubrzati odziv sajta.

kupujemprodajem.com

Iako sam sajt kupujemprodajem.com već duže vreme nije redizajniran pa danas deluje pomalo zastarelo, mesto na ovoj listi obezbedila mu je fascinantna ponuda svega i svačega, i to pod često i neočekivano povoljnim uslovima. Nije tu samo polovna roba, mada i nje ima mnogo – brojne prodavnice opredelile su se za ovaj kanal kontakta sa kupcima, i zato kada u polju za pretraživanje sajta piše “Praktično sve”, zaista tako i misle. Korisnici kupuju s punim poverenjem, jer posle završene transakcije mogu da ocene prodavca, a pozitivna ocena od nekoliko stotina ljudi ima itekakvu težinu…

mlily.rs

Mlily je specijalizovani sajt za prodaju dušeka, jastuka i svega onoga što doprinosi zdravom i dugom snu. Ponuda je bogata i jasno kategorizovana, a svaki od artikala detaljno opisan, sa istaknutim specifikacijama i mogućnošću za lako poređenje s drugim artiklima radi izbora onoga što vam je zaista potrebno. Kada se jednom odlučite, izabraćete dimenzije dušeka, jastuka ili naddušeka i proći kroz jednostavnu i logičnu proceduru naručivanja. Posle toga očekujte lep poklon za laku noć…

Pročitajte i:  Višestruko grananje u Excel izveštajima

PCPress.rs Image

istorijskizabavnik.rs

Zanimljiv i raznovrstan sajt istorijskizabavnik.rs nastao je 2013. godine kao Facebook stranica, kojoj se 2018. godine pridružio i Instagram profil. Prošle godine priča se proširila i na sajt koji sve te priče povezuje, pruža im novi život i obezbeđuje barem mrvicu više digitalne dugovečnosti koje društvene mreže nemaju. Otvoren za saradnju, Istorijski zabavnik je uvek u potrazi za novim temama, pa ako imate stare porodične fotografije one danas mogu biti istorijski dokument ovekovečen na Web‑u. Rado će prihvatiti i ako znate nešto što Istorijski zabavnik još ne zna. Sve je lepo kulturno i vrlo zabavno, uprkos vidljivom nedostatku skandaloznih clickbait naslova – baš onako kako pobednik i treba da izgleda!

britishcouncil.rs

British Council je međunarodna organizacija za kulturne odnose i obrazovne mogućnosti, a pored toga što su naši dugogodišnji partneri u obrazovanju, veoma cenimo i volimo to što su, pored popularizacije kulture i jezika, vrlo posvećeni tematici digitalnog obrazovanja i primeni novih tehnologija u svim sferama i stepenima obrazovanja. Učiti od onih koji su ispred nas nije sramota, a pravo je blago ako neko s više znanja i iskustva još želi u tome da vam pomogne i da vas ubrza.

digitalna.nb.rs

Digitalna Narodna biblioteka Srbije izgrađena je u skladu sa principima otvorenog pristupa znanju i informacijama, a sva digitalizovana građa predstavlja javno nacionalno dobro. Dakle, ništa ne morate da platite da biste imali pristup zaista bogatoj zbirci, ne samo knjiga, već i starih rukopisa, fotodokumenata, raznovrsne periodike, notne građe i zvučnih zapisa, pa čak i stripova. Prošle godine je, po nekoj čudnoj sudskoj odluci, iz biblioteke morala da bude uklonjena arhiva lista “Politika” do 1941. godine, što je velika šteta; nadamo se da će se ona ubrzo ponovo pojaviti. Naravno, ima tu još posla… Zbog obilja materijala, nekad je teško pronaći nešto po dostupnim kriterijumima (koje uglavnom ne znate), ali to je već zadatak za sledeću fazu i neku veštačku inteligenciju.

excelk.com

Slavko Vujnović, autor ovog sajta, čvrsto stoji iza uverenja da se znanje umnožava deljenjem i skoro svakodnevno hrani Excel kuhinjicu raznovrsnim i kreativnim receptima. Svačega tu ima – od recepata za “5 minuta” namenjenih početnicima koji sasvim površno poznaju Excel, do ozbiljnih izveštaja, analiza, automatizacije, pa čak i poslovne inteligencije koja može da bude od koristi i većim kompanijama. Čitajte i probajte, preukusno je, a uopšte ne goji!

kosmodrom.rs

Kosmodrom je žurnal koji populariše nauku i pledira da postane mesto za okupljanje ljubitelja koje vodi kroz portal do fantastičnog sveta nauke i naučnih otkrića. Naučnopopularnim, autorskim tekstovima kvalitetnog jezika, sadržaja uz temeljno proverenih informacija, želi da pridobije čitaoce koje zanima prava, a ne tabloidna nauka. Kosmodrom je pokrenut je 9. novembra 2018. godine, kao svojevrstan omaž Karlu Saganu, jednom od najvećih popularizatora nauke koji su živeli, upravo na njegov rođendan.

PCPress.rs Image

zelenaucionica.com

Lepo je videti da neko ulaže toliko truda da roditeljima, vaspitačima, nastavnicima pomogne da razumeju i bolje, lepše i lakše usmere decu. To je verovatno najveći izazov i najvažniji zadatak roditelja i učitelja, ali i čitave zajednice. Zelena učionica nudi obilje materijala koji su deo pripreme formalnog obrazovanja i provere znanja, ali i niz priloga koji s različitih strana tretiraju probleme koji decu (i nas) mogu da snađu u procesu odrastanja i formiranja. Sajt je okupio mlade vaspitače, učitelje i roditelje, vođene velikim entuzijazmom i željom da na jednom mestu pomognu deci, roditeljima, učiteljima i svima ostalima koji su uključeni u proces vaspitanja i obrazovanja najmlađih.

crnaovca.rs

CrnaOvca ima samo jednu želju – da s ljudima podeli vrednosti 48 (and counting…) ukusa sladoleda i osećanje čiste radosti i zadovoljstva pri konzumaciji ove predivne poslastice. Ako mislite da je jednostavno – nije. U posao su uključene godine razmišljanja, planiranja i tone pojedenog sladoleda, mahom u Italiji, zemlji porekla ove poslastice. A onda je sve ponuđeno Beograđanima i Novosađanima, da svrate ili poruče. Vrlo moderno, a ako vam se svidi, na sajtu možete i da platite karticom.

Pročitajte i:  Višestruko grananje u Excel izveštajima

lstore.rs

Lego Store Srbija je konačno zaživeo i na našem Web‑u, pa se možete informisati o najnovijim kompletima, raspitati se o kockicama koje vam nedostaju ili ste ih izgubili, ali i prijaviti za Monthly Mini Build – svojevrsnu zajedničku zabavu slaganja originalnih figurica ispred Lego prodavnica, nakon koje složenu figuricu nosite kući. Čini se da samo nedostaje malo e‑commerce komponenti koje bi omogućile online naručivanje i dostavu. Ali, ne mari… Možda je poziv na stvarno druženje u ovo digitalno vreme još vrednija opcija!

njuz.net

Od kada je nastao, Njuz.net je gotovo redovan gost na našoj listi. Da bi kompletirao klasični clickbait tabloidni izgled, Njuz.net‑u nedostaje samo nekoliko iskoči‑prozora s reklamama i beskorisnim obaveštenjima, ali to ne umanjuje njegovu popularnost i upornost ljudi da ga prate, ponovo posete i još jednom se nasmeju britkim komentarima i satirama koje često podsećaju na iskrivljena ogledala Luisa Kerola. A možda je to naša stvarnost, duhovita i povremeno montipajtonovska, koja nas štiti od prekomerne zaraze uticajnim medijima.

zlatiborac.rs

Ako više volite slaniše od slatkiša, Zlatiborac stranica nema premca u vašoj bookmark kolekciji. Insajderska informacija je da Zlatiborac sprema potpuno novi sajt, ali i ovaj je dovoljan da redovno svraćamo u obližnju (dobro snabdevenu) prodavnicu, gde nema samo suvomesnatih delikatesa, već i… Uostalom, svratite i uverite se sami. Priloženim slikama iz proizvodnje, filmovima, dobijenim priznanjima, uverenjima o poštovanim standardima, ali i slikama blagorodne prirode i priloženim receptima, upotpunićete svoj doživljaj najukusnijih zalogaja na domaćem Web‑u.

PCPress.rs Image

polovniautomobili.com

Najveći regionalni sajt za kupovinu i prodaju svih vrsta dvotočkaša, četvorotočkaša i ostalih vozila iz godine u godinu nezadrživo napreduje. Uobičajema pretraga po tipovima i modelima vozila, cenama i karakteristikama proširena je specijalnim ponudama, u kojima se često nađu veoma interesantna, suštinski nova vozila čija je cena posle boravka u salonu značajno snižena. Sva vozila su detaljno opisana, sa nizom fotografija i drugih napomena, a povremeno se pojavljuju i komentari korisnika. Ukratko, mesto sa koga se polazi kada rešite da kupite automobil, bilo nov ili polovan.

company‑academy.rs

Želite da vaša kompanija krene napred? Znanje je najveće bogatstvo, pa kroz obrazovanje i licenciranje zaposlenih možete da stignete do šireg tržišta, većih investicija, uspešnijeg poslovanja i, na kraju krajeva, većeg prihoda. Company‑Academy vas vodi tim putem, kroz LMS i CA platformu sa stotinama on‑line i video kurseva, ispita i drugih aktivnosti. Sajt je moderan, jednostavan za korišćenje i omogućava da brzo krenete napred – probajte!

donesi.com

Jednostavna ideja i veoma dobri rezultati – donesi.com je vodeći sajt koji omogućava da na vaš prag stigne hrana iz 800 restorana u 25 gradova. Izaberete šta želite, unesete podatke i čekate brzu isporuku! Sistem funkcioniše kroz sajt ili kroz istoimenu aplikaciju, pa birate varijantu koja vam je trenutno lakša. U dnu ekrana se svakodnevno pojavljuju imena novih restorana, pa ćete samo gledajući ih doći na zanimljive gurmanske ideje. Prijatno!

naklik.rs

Sajt za naručivanje… sajtova. Svako od nas je jednom počinjao sa svojom Internet ponudom, a danas više nema razloga da sve radite sami. Preciznije rečeno, radite sami ali bez potrebe da programirate – samo odlučite šta vam treba, prevučete ga na pravo mesto, testirate, dodate, proširite… Investicija u sajt na klik iznosi samo 19 evra mesečno, bez obzira na broj strana, slika, galerija… Pokušajte, možda se već za godinu ili dve i vaš sajt nađe na PC Press‑ovoj top50 listi…

pausal.rs

Preduzatnici i njihovo paušalno oporezivanje bili su IT tema godine, zbog izmena zakona i mnogih polemika o tome kako obezbediti napredak domaće informatičke scene, bez ugrožavanja njenih ogromnih izvoznih potencijala. Sajt pausal.rs je namenjen upravo preduzetnicima koji tragaju za optimalnim modelom poslovanja – tu ćete naći ne samo informacije, nego i kalkulatore prihoda, troškova i poreza, kao i vezu sa kolegama koje možda muče slični problemi. Pausal.rs nije sajt za knjigovođe, nego za vlasnike firmi koji žele da posluju što lakše i što efikasnije.

Facebook komentari:

1 thoughts on “Top 50 2019 – Izabrali smo najbolje sajtove u Srbiji

  • 04. 02. 2020. at 19:15
    Permalink

    Svaka čast za RTS ljudi se stvarno trude i imaju vesti kompletno za svakoga. Od politike do nauke i biznis vesti. Sve čestitke.

Comments are closed.