Veliki ekrani 2020

Top 50: Lepše je sa kulturom

Korisne i vredne informacije sve češće ćemo morati da plaćamo, a to se pogotovo odnosi na servise koji nas podučavaju i spremaju za ozbiljne poslove koji će, uvek se to nadamo, biti isplativi. PC Press tradicionalno sumira najbolje online stvari koje su se desile za godinu dana i organizuje dodelu Top 50 nagrada. U susret predstojećoj dodeli nagrada za 2018. godinu, ne bi bilo loše da se podsetimo ko su bili prošlogodišnji dobitnici.

U kategoriji obrazovanje i kultura pobedu je odneo sajt petlja.org, posvećen unapređivanju algoritamske pismenosti mladih u Srbiji. Da vas ne bismo ostavili u rebusu, radi se o najraznovrsnijim aktivnostima za osnovce, srednjoškolce, nastavnike i roditelje koje vas uče programiranju i programskom rešavanju algoritamskih zadataka i problema. Stav “Petlje” je da ove veštine pomažu u boljem snalaženju na svim poslovima, pa i u svakodnevnom životu, a mi se potpuno slažemo s tim. Podrška “Petlji” su Microsoft razvojni centar u Srbiji, Društvo Matematičara Srbije, Računarski fakultet, Inicijativa “Digitalna Srbija”, a u izradi sadržaja učestvuju i zaposleni i saradnici Matematičke i Računarske gimnazije kao i drugih škola, te Istraživačka stanica u Petnici. U okviru ove kategorije izdvojili su se i sajtovi: galerijamaticesrpske.rs, kinoteka.org.rs, srbijomkrozvekove.rs i svetnauke.org.

Pročitajte i:  Konferencija Intelektualna svojina i internet 2020 uživo na internetu

Kako bismo izabrali ono što se ove godine izdvojilo kao najbolje na Internet sceni, potrebna nam je vaša pomoć, jer na osnovu vaših predloga, pravimo uži izbor, a o pobednicima će odlučivati redakcijski žiri. Zato nam šaljite svoje predloge ovde jer samo tako možemo da budemo sigurni da će nagrade otići u prave ruke, to jest onima koji su ih zaista zaslužili.

Do novog druženja, u videu ispod ili na zvaničnom YouTube kanalu PC Press-a, možete pogledati snimak sa prošlogodišnje dodele:

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , , , , , , ,