Prestigio-ASBIS

Top 50: Lepše je sa kulturom

Korisne i vredne informacije sve češće ćemo morati da plaćamo, a to se pogotovo odnosi na servise koji nas podučavaju i spremaju za ozbiljne poslove koji će, uvek se to nadamo, biti isplativi. PC Press tradicionalno sumira najbolje online stvari koje su se desile za godinu dana i organizuje dodelu Top 50 nagrada. U susret predstojećoj dodeli nagrada za 2018. godinu, ne bi bilo loše da se podsetimo ko su bili prošlogodišnji dobitnici.

PCPress.rs Image

U kategoriji obrazovanje i kultura pobedu je odneo sajt petlja.org, posvećen unapređivanju algoritamske pismenosti mladih u Srbiji. Da vas ne bismo ostavili u rebusu, radi se o najraznovrsnijim aktivnostima za osnovce, srednjoškolce, nastavnike i roditelje koje vas uče programiranju i programskom rešavanju algoritamskih zadataka i problema. Stav “Petlje” je da ove veštine pomažu u boljem snalaženju na svim poslovima, pa i u svakodnevnom životu, a mi se potpuno slažemo s tim. Podrška “Petlji” su Microsoft razvojni centar u Srbiji, Društvo Matematičara Srbije, Računarski fakultet, Inicijativa “Digitalna Srbija”, a u izradi sadržaja učestvuju i zaposleni i saradnici Matematičke i Računarske gimnazije kao i drugih škola, te Istraživačka stanica u Petnici. U okviru ove kategorije izdvojili su se i sajtovi: galerijamaticesrpske.rs, kinoteka.org.rs, srbijomkrozvekove.rs i svetnauke.org.

Pročitajte i:  Uvodnik: Parcelizacija Interneta

Kako bismo izabrali ono što se ove godine izdvojilo kao najbolje na Internet sceni, potrebna nam je vaša pomoć, jer na osnovu vaših predloga, pravimo uži izbor, a o pobednicima će odlučivati redakcijski žiri. Zato nam šaljite svoje predloge ovde jer samo tako možemo da budemo sigurni da će nagrade otići u prave ruke, to jest onima koji su ih zaista zaslužili.

Do novog druženja, u videu ispod ili na zvaničnom YouTube kanalu PC Press-a, možete pogledati snimak sa prošlogodišnje dodele:

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , , , , , ,