Toyota gradi pametan grad u blizini planine Fudži

Teško je zamisliti kako će svet izgledati u budućnosti, ali to neće zaustaviti Toyotu da pokušava. Na CES 2020, kompanija je najavila svoje planove za izgradnju onog što nazivaju prototipom grada budućnosti, koji će biti smešten u podnožju planine Fudži u Japanu.

PCPress.rs Image

Pod nazivom „Woven City“, ovo će biti grad u kom će pod zemljom biti vodonične ćelije za skladištenje i distribuciju električne energije i sistem za filtriranje vode. Očekuje se takođe da će posedovati veliki broj futurističkih i connected tehnologija, poput autonomije, robotike, lične mobilnosti, pametnih domova i AI, koje će sve biti integrisane u stvarno životno okruženje. Grad će takođe imati puteve za više vidova prevoza.

To uključuje traku za brža vozila, traku za vozila manje brzine i vozila za lični prevoz i pešake. Grad će takođe biti usredsređen na održivost gde će se oslanjati na drvo da bi smanjio zagađenja, a oslanjaće se i na tradicionalnu japansku tehniku građenja drvetom. Krovovi će takođe biti prekriveni solarnim pločama, kako bi se obezbedila energija pored onoga što već proizvode vodonične ćelije.

Pročitajte i:  OpenAI ne može da registruje „GPT“

Biće zanimljivo videti kako će izgledati ovaj grad budućnosti, a čini se da možda nećemo morati predugo da čekamo. Očekuje se da će realizacija projekta nastupiti početkom 2021. godine.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,